У РАДЊИ "КОД МЕДЕ" ИЗГОРЕЛО ЈЕ БАШ СВЕ: После пожара у ауто-механичарској радионици са перионицом сумира се штета

Ш. Маровић

18. 06. 2021. у 22:39

У ПОЖАРУ који је избио у четвртак око 21 сат у Блоку 37 на Новом Београду потпуно је изгорела ауто-механичарска радња и перионица "Код Меде", док повређених на сву срећу није било.

У РАДЊИ КОД МЕДЕ ИЗГОРЕЛО ЈЕ БАШ СВЕ: После пожара у ауто-механичарској радионици са перионицом сумира се штета

Фото Д. Миловановић

Узрок избијања ватрене стихије још није познат, а причињена штета процењује се на више десетина хиљада евра.

Како су се репортери "Новости" у петак уверили, три објекта у улици Тошин бунар 159А претрпела су велику штету, а оштећено је и неколико аутомобила. Док ватра није угашена, густи дим видео се из свих делова града.

- Пожар је избио око 21 час, када је у радњи било неколико људи - прича, за наш лист, очевидац овог догађаја. - Изашли су одмах напоље, али се пожар брзо ширио, тако да нису могли да реагују. Пошто су у објектима биле и плинске боце, неколико њих је експлодирало и само убрзало ширење ватре. Призор је био застрашујући. Ауто-механичарска радња и перионица на овој локацији постоје 15 година, раније су се неколико пута дешавале крађе, али пожара никада није било. Иако имају и камере и стражара, тешко ће се открити шта се заиста десило.

На месту где је избио пожар у петак је судски вештак процењивао причињену штету.

- Док су ватрогасци гасили пожар, експлодирала је плинска боца и од силине удара једног од њих одбацила десетак метара - прича очевидац. - Ми смо одмах почели да померамо аутомобиле, а два су претрпела већа оштећења. У магацинима се налазило доста гума на чување, машина, алата, ту је и перионица, све је потпуно изгорело. Објекат је добро радио и имао много посла.

ГАСИЛО 27 ВАТРОГАСАЦА

У ГАШЕЊУ пожара учествовало је 27 ватрогасаца из ватрогасно-спасилачких јединица Земун, Звездара и Вождовац. Они су на место избијања ватрене стихије стигли пет минута по примању пријаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)