ШАМПИОНИ ФУДБАЛА И ХУМАНОСТИ НА АДИ: Одржано финале турнира за децу са инвалидитетом у организацији КМФ "Мунгоси"

С. Видачковић

06. 06. 2021. у 07:52

ФИНАЛНИ дан фудбалске лиге "Шампиони", у организацији Клуба малог фудбала "Мунгоси" и Фудбалског савеза Србије, намењен деци са инвалидитетом и сметњама у развоју одржан је јуче на Ади Циганлији.

ШАМПИОНИ ФУДБАЛА И ХУМАНОСТИ НА АДИ: Одржано финале турнира за децу са инвалидитетом у организацији КМФ Мунгоси

Учесници пред почетак манифестације / Фото З. Јовановић

На хуманитарном турниру учествовало је 130 деце, а осим пет екипа из Београда, на терену су биле и две екипе из Крагујевца, те по један тим из Зрењанина, Суботице и Ниша.

Мали фудбалери и фудбалерке прво су се загревали уз музику, после чега се чуо звук судијине пиштаљке и сви су били на својим позицијама. Такмичење је почело, а победили су - сви!

Према речима председника КМФ "Мунгоси" Аце Ковачевића, циљ овог пројекта је да се учествовањем у тимским спортовима као што је мали фудбал, сви узрасти деце па и особе са сметњама у развоју уче тимском раду, лидерству, самодисциплини, одговорности, толеранцији, развијају радне навике те јачају самопоштовање, самопоуздање и другарство.

- Екипе су подељене на четири терена, утакмице трају по десет минута. Сви тимови су равноправни, не бројимо голове већ смо ту због дружења, пехаре и медаље ће добити све екипе и играчи. Данас су сви победници и зато се ова манифестација и зове "Шампиони" - каже Ковачевић. - Ово ће бити традиционална манифестација, направили смо договор са Фудбалским савезом Србије, УЕФА је покровитељ свега што радимо.

Наш циљ је да ово прерасте у регионални фудбалски покрет, надам се да ћемо направити Special power champions лигу, већ контактирамо са колегама из суседних земаља.

ЗАХВАЛНИЦА КОМПАНИЈИ "НОВОСТИ"

Фото З. Јовановић

НА јучерашњној церемонији отварања финалног дана лиге "Шампиони", уручене су захвалнице пријатељима и покровитељима клуба. Признање је добила и компанија "Новости" као медијски партнер, а захвалницу у име наше куће примила је Андријана Нешић, помоћник главног и одговорног уредника за дигитална издања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА  ДОЧЕКАЛА УРЕЂЕЊЕ: После 60 година почиње комплетна обнова познате београдске школе