MAJSTORI ZAPOSELI BLOK 44: Nastavljena rekonstrukcija četiri i po kilometra dugog novobeogradskog šetališta

A. Z. K.

17. 05. 2021. u 22:50

RADOVI na rekonstrukciji šetališta "Lazaro Kardenas" u Novom Beogradu, dužine oko četiri i po kilometra, koje povezuje blokove 45, 44 i 70, nastavljeni su - izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

МАЈСТОРИ ЗАПОСЕЛИ БЛОК 44: Настављена реконструкција четири и по километра дугог новобеоградског шеталишта

Foto P. Milošević

- Rekonstrukciju ovog šetališta predložio je 2019. godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a Vlada je izdvojila 300 miliona dinara. Ostatak novca, više od 300 miliona dinara, obezbedio je Grad Beograd, tako da građani koji žive u blokovima 44, 45 i 70 treba da znaju da rekonstrukciju radi Grad Beograd uz pomoć Vlade Srbije i da niko drugi ne učestvuje u ovom projektu - rekao je Vesić.

U okolini šetališta, koje se izdvaja svojom lepotom, živi oko 40.000 ljudi, precizirao je Vesić.

- Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45, gde se sada nalazi šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom. Na ovom prostoru je zasađeno 235 novih stabala a postavljene su i 152 nove klupe - rekao je Vesić.

PRIPREME NA NASTAVAK PROJEKTA

PRIPREMA se i projekat za Blok 70, gde bi trebalo da radovi počnu na proleće.

- To znači da ćemo tokom 2022. raditi i deo u Bloku 70, nakon čega će čitavo šetalište "Lazaro Kardenas" biti završeno rekao je Vesić.

On je dodao da se sada obavljaju radovi na šetalištu u Bloku 44.

- Radimo novo dečje igralište, rekonstruisaćemo četiri postojeća, uradićemo teretanu na otvorenom, saobraćajni poligon, saniraćemo košarkaški teren, kao i teren za boćanje, a zasadićemo i nova 53 stabla. Ukupna vrednost radova je oko 150 miliona dinara i do 15. decembra očekujemo da radovi budu završeni - objasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)