SKVER KOD NJEGOŠA I GORKOG: Počela je rekonstrukcija trećeg od planiranih sedam urbanih džepova u Beogradu

S. B. M.

09. 04. 2021. u 17:23

RADOVI na uređenju prostora na uglu NJegoševe i Ulice Maksima Gorkog počeli su juče, a ovde će za 75 dana nići novi urbani džep.

СКВЕР КОД ЊЕГОША И ГОРКОГ: Почела је реконструкција трећег од планираних седам урбаних џепова у Београду

Foto V. Danilov

Sekretarijat za investicije radi od početka godine na ulepšavanju skverova širom prestonice, a ovaj je treći od početka godine koji će biti uređen kao prostorna celina.

U Beogradu će tokom ove godine biti uređeno sedam urbanih džepova. Sredinom februara završeni su radovi na raskrsnici Admirala Geprata, Balkanske, Milovana Milovanovića i Gavrila Principa. Plato je popločan, posađene su sadnice drveća, postavljene klupe.

Kada je ovaj deo završen, bageri su se preselili na ugao Birčaninove, Katićeve i Bulevara oslobođenja.

- Rekonstrukcija ovog dela je pri kraju, i sve bi trebalo da bude gotovo do kraja ove nedelje. Trg je popločan, nova stabla su posađena, postavljen je urbani mobilijar. Ostalo je da se stavi još asfalt u jednom delu, pošto su putari čekali lepše vreme. Tešku mehanizaciju smo već preselili na novu lokaciju na Vračaru, i tamo su radovi juče otpočeli - kaže za "Novosti" Sekretar za investicije Luka Petrović.

SKULPTURA POSVEĆENA MILENI I GAGI

Radiće se i ugao Mileševske i Cara Nikolaja, koji će biti posvećen glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću. Ovde će biti postavljena skulptura pod nazivom "Obraz uz obraz", po čuvenoj televizijskoj emisiji koju su vodili njih dvoje.

U toku je projektovanje ugla Strahinjića Bana i Pjerona Mondezira, kao i prostora kod Palilulske pijace u Majora Ilića. Na spisku je i skver u Ulici Marka Kraljevića, sa rekonstrukcijom stepeništa koje vodi ka Zelenom vencu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)