"NOVOSTI" U KOVILOVU: Uginule svinje i dalje pod zemljom, zakupac farme ne dozvoljava prilazak deponiji (FOTO/VIDEO)

M.S.

29. 03. 2021. u 14:13

JOŠ jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava. Udruženje "Eko-Pančevački rit" prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, nedaleko od industrijske farme, istovareno nekoliko stotina uginulih svinja!

НОВОСТИ У КОВИЛОВУ: Угинуле свиње и даље под земљом, закупац фарме не дозвољава прилазак депонији (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

"Novosti" su posetile danas ovu deponiju, u blizini farme svinja Vizelj.

Zakupac farme Nebojša Pavlović tvrdi da su leševi stari 5 godina pre nego što je zakupio farmu i ne dozvoljava reporterima "Večernjih novosti" da priđu deponiji i fotografišu, tvrdeći da je njegov privatan posed.

Foto: Z.Jovanović

 

Volonteri Udruženja pančevački rit, koji su deponiju prijavili veterinarakoj inspekciji takođe su na terenu pokušavaju da dođu do deponije kako bi razgrnuli zemlju ispod koje su zatrpane svinje.


- Kada smo prijavili inspekciji, priložili smo fotografije sa lokacijskim oznakam a i datumom koje pokazuju da otpad nije star - kažu iz Udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu