"NOVOSTI" U KOVILOVU: Uginule svinje i dalje pod zemljom, zakupac farme ne dozvoljava prilazak deponiji (FOTO/VIDEO)

M.S.

29. 03. 2021. u 14:13

JOŠ jedna ekološka katastrofa preti s leve obale Dunava. Udruženje "Eko-Pančevački rit" prijavilo je nadležnima da je na oko kilometar od Kovilova, nedaleko od industrijske farme, istovareno nekoliko stotina uginulih svinja!

НОВОСТИ У КОВИЛОВУ: Угинуле свиње и даље под земљом, закупац фарме не дозвољава прилазак депонији (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

"Novosti" su posetile danas ovu deponiju, u blizini farme svinja Vizelj.

Zakupac farme Nebojša Pavlović tvrdi da su leševi stari 5 godina pre nego što je zakupio farmu i ne dozvoljava reporterima "Večernjih novosti" da priđu deponiji i fotografišu, tvrdeći da je njegov privatan posed.

Foto: Z.Jovanović

 

Volonteri Udruženja pančevački rit, koji su deponiju prijavili veterinarakoj inspekciji takođe su na terenu pokušavaju da dođu do deponije kako bi razgrnuli zemlju ispod koje su zatrpane svinje.


- Kada smo prijavili inspekciji, priložili smo fotografije sa lokacijskim oznakam a i datumom koje pokazuju da otpad nije star - kažu iz Udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)