BROJ LJUBIMACA SE NEĆE OGRANIČAVATI: Nova pravila neće se uvoditi u Beogradu

J.D.

18. 02. 2021. u 16:57

BURNE pomelike ovih dana vode se u Požarevcu jer je lokalna samouprava najavila izmenu i dopunu odluke koja predviđa da se u stanu može držati samo jedan pas ili mačka.

БРОЈ ЉУБИМАЦА СЕ НЕЋЕ ОГРАНИЧАВАТИ: Нова правила неће се уводити у Београду

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Međutim, u prestonici je situacija za sada drugačija, i prema zvaničnoj odluci koja je na snazi od 2018. godine, broj kućnih ljubimaca u stambenim jedinicama nije ograničen, a prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove ova pravila se za sada neće menjati.

- Odlukom o držanju domaćih životinja i ljubimaca na teritoriji grada su kao kućni ljubimci definisani psi i mačke - objašnjavaju nadležni. - Takođe, kao kućni ljubimci mogu se držati i divlje i egzotične životinje ali u adekvatno obezbeđenim uslovima koji su definisani zakonom kojim se uređuje dobrobit životinja.

Takođe, prema ovoj Odluci jedino je zabranjeno da se kućni ljubimci bez nadzora ostavljaju na balkonu, terasi i lođi koja pripada stanu. Moguće je pse i mačke držati u zajedničkim prostorijama ali uz saglasnosti svih vlasnika stanova. Međutim, u lift je dozovoljeno uvesti ljubimce samo ukoliko je prazan, dok prilikom korišćenja stepeništa i hodnika stambene zgrade, ljubimci moraju biti na povocu. Kazne za ove prekršaje, kojih je u protekloj godini bilo minimalno je 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)