TRAŽE LEGALNI ODVOD: Žitelji Voždovačkog naselja Vojvoda Vlahović potpisivanjem peticije planiraju da reše nagomilanih problema

M. S.

27. 01. 2021. u 10:31

STANARI zgrada u voždovačkom naselju "Vojvoda Vlahović" rešeni su da napokon na papir stave sve svoje nagomilane probleme i upute peticiju za rešavanje svim nadležnim gradskim i republičkim službama.

ТРАЖЕ ЛЕГАЛНИ ОДВОД: Житељи Вождовачког насеља Војвода Влаховић потписивањем петиције планирају да реше нагомиланих проблема

Foto Privatna arhiva

Na sastanku upravnika svih višespratnica iz naselja dogovoreno je da se između ostalog, u peticiji iznese nerešena vodovodna i kanalizaciona mreža, koja kako navode, nije rešena ni posle usvajanja Detaljnog urbanističkog plana 2005.

Meštani navode da je njihov problem još više kulminirao izdavanjem građevinskih i upotrebnih dozvola bez zakonskog pokrića.

- Zahtevamo da se problem parkinga bar delimično reši - saglasni su stanari. - Institucije su glavni i jedini krivci, najviše inspekcije, jer je dozvoljena gradnja objekata bez postojanja parking mesta za poslovne i stambene objekte. Takođe, tražimo vanrednu kontrolu svih objekata u izgradnji i zaustavljanje gradnje ukoliko nisu obezbeđena parking mesta.

RASVETA

U SVOJIM zahtevima meštani su se dotakli i javne rasvete, koju traže za Ulicu Predraga Tomića. Osim toga, zahtevaju i da im se zamene dotrajali kontejneri i odrede neke nove lokacije za postavljanje.

Žitelji prestoničkog naselja Vojvoda Vlahović zahtevaju i izgradnju predviđenih trotoara i sanaciju postojećih, kao i nalaženje novih parcela na kojima bi se napravile javne površine:

- Posebno tražimo od Opštine Voždovac da parcelu 51/1 privedu javnoj nameni u smislu prostora za zelenu površinu. Da nas pisanim putem obaveste dokle se stiglo sa obećanim procesima na izgradnji osnovne škole i vrtića u naselju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)