PAS STRADAO ZBOG STRUJNOG UDARA: Incident na Mirijevu, oglasili se nadležni (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

11. 01. 2021. u 16:55

PAS Jaka, rase rodezijski ridžbek, star šest i po godina nastradao je u subotu kada ga je udarila struja na gradilištu sportskih terena u na uglu ulica Matice srpske i 16. oktobar u zvezdarskom naselju Mirijevo.

ПАС СТРАДАО ЗБОГ СТРУЈНОГ УДАРА: Инцидент на Миријеву, огласили се надлежни (УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО)

Foto: Novosti

Napon u neobezbeđenim žicama, koje su postavljene za banderu javne rasvete, bio je toliko jak da je nesrećna životinja usmrćena na mestu.

Kako nam je ispričala vlasnica psa Vanja Kronja, njena majka je u subotu rano ujutro izvela mužjaka Jaku u šetnju ispred zgrade u Mirijevu, na livadu gde je odrastao. Ljubimac je trčao bez povoca i udaljio se od žene.

Foto: Novosti

 

- Majka je rekla komšinici da uvede Jaku posle par minuta, kada se približi zgradi - priča Vanja za naš list.

- To nije bilo ništa novo, jer se svi znamo i pas je poznavao sve komšije. Međutim, on se nije pojavio ni posle 15 minuta. Prvo smo mislili da se izgubio, a komšije i ja smo ga tražile celo prepodne. Jedan od njih me pozvao i rekao da s terase vidi psa, a po glasu sam shvatila da nešto nije u redu.

Vanja kaže da je bila šokirana kada je došla do iskopine na gradilištu i videla svog psa kako leži nepomičan. Počela je da ga grli i ljubi i tada je shvatila da se nalazi blizu neizlovanih kablova. Udaljila se i pozvala policiju.

- Patrola je došla i uradila svoj deo posla. Pozvali su neke od nadležnih za osvetljenje koji su se putem telefona ubeđivali sa policajcima da u žicama nema napona. Ogorčena sam i besna!Veoma mi je teško što je moj ljubimac ovako stradao, a još gore od toga je što je to mogao biti bilo ko, da je prišao tim kablovima. Čak i dete! Gradilište nije dobro obezbeđeno jer u taj krug može da uđe ko hoće i izloži se opasnosti.

Iz JKP "Zelenilo Beograd" rekli su nam da su upoznati sa incidentom, te da je njihova ekipa juče izašla na teren i utvrdila da je gradilište propisno obezbeđeno.

- Gradilište je pre početka radova uredno ograđeno i postavljena je gradilišna tabla, tako da su sugrađani upoznati sa radovima koji se izvode na ovoj lokaciji - kažu, za "Novosti", u ovom preduzeću.

Foto: Novosti

- Prilikom jučerašnjeg obilaska utvrđeno je da je gradilište propisno ograđeno. Izuzetno nam je žao zbog nemilog događaja koji je zadesio vlasnicu psa, ali apelujemo još jednom na sugrađane da izbegavaju boravak na aktivnim gradilištima JKP "Zelenilo Beograd" dok se svi predviđeni radovi ne završe.

Takođe, rečeno nam je da su nadležne službe obaveštene kako bi pregledale električne instalacije na ovom gradilištu. Dok kablovi ne budu obezbeđeni, Mirijevci bi trebalo da sa ljubimicima, a pogotovo sa decom izbegavaju šetnju na ovom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)