PAKETIĆI ZA DECU IZ RO-DE: Fond humanosti Kompanije "Novosti" darovao mlade sa posebnim potrebama

J. G.

29. 12. 2020. u 06:47

FOND humanosti kompanije "Novosti" obradovao je i ove godine štićenike iz Udruženja RO-DE koje brine o osobama sa posebnim potrebama, dodelom novogodišnjih paketića.

ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ ИЗ РО-ДЕ: Фонд хуманости Компаније Новости даровао младе са посебним потребама

Štićenici Udruženja sa poklonima

U prazničnoj atmosferi slatke poklone primili su sa oduševljenjem i zahvalili se što smo mislili na njih i sada, kao i prethodnih skoro 15 godina, koliko Udruženje postoji.

U Ulici Stevana Dukića broj 15 na Karaburmi, štićenici su naše reportere dočekali sa osmehom na licu i vidno raspoloženi za druženje i priču.

- Očekivali smo vas, nismo zaboravili kako nas iznenadite svake godine - kažu ova velika-mala deca.

U dnevnom boravku Udruženja osoba sa invaliditetom svakodnevno, od 9.00 do 15.00, dolaze da se druže sa svojim drugarima i uz pomoć stručnjaka vreme provode uz različite obrazovne i kreativne radionice.

Među štićenicima ima i pravih umetnika. Svoje vreme u boravku vole da provode stvarajući slike, koje uramljene stoje na zidovima, a zabava uz društvene igre je takođe nezaobilazna.

Epidemija virusa korona ih, kako kažu, nije mnogo poremetila, jer su se uprkos svemu svakodnevno sastajali.

- I pre pojave virusa korona smo uvidele da im posete kod kuće mnogo znače, odnosno patronaža, a naročito sada, tako da smo to uvele. Nezavisno od korone oni imaju "minus faze" i tada je i njima i njihovim bližnjima naša podrška veoma značajna - objašnjava osnivač i predsednik RO-DA Dobrila Spirovski.

Kako su nam objasnili Marko i ostali drugari, u četvrtak, prvi put otkad Udruženje postoji, neće organizovati tradicionalni doček Nove godine.

EDUKACIJA I POMOĆ

UDRUŽENjE RO-DE, skraćeno od roditelj - defektolog, roditelj - dete, osnovano je 10. januara 2005. godine i pruža pomoć deci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima i staraocima u prevazilaženju problema sa kojima se svakodnevno suočavaju. Osim toga, edukuju i mlade da ih prihvate kao ravnopravne članove društva. Oni koji žele finansijski da podrže Udruženje RO-DE, novac mogu da uplate na žiro račun broj 205-89537-70.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)