VRTIĆ U ZGRADI OPŠTINE VRAČAR: U toku pregled pristiglih ponuda

B.B.

16. 12. 2020. u 13:45

POLOVINOM sledeće godine, ako sve bude teklo po planu, u aneksu upravne zgrade opštine Vračar biće otvoren vrtić.

ВРТИЋ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ ВРАЧАР: У току преглед пристиглих понуда

Foto V. N.

Radovi na sređivanju prostora trebalo bi da počnu početkom sledeće godine. Novi vrtić imaće površinu 692 metra kvdaratna i 37 prostorija. Na tender za struči nadzor i izvodđača radova, pristigle su četiri ponude, koje u u tou pregleda.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, za adaptaciju ovog prostora izdvojeno je nešto više od 56 miliona dinara, a rok za završetak radova će biti 180 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

- Očekujem da ugovor bude potpisan u januaru i da radovi što pre počnu. Najvažnije da se poštuju rokovi i da se posao kvalitetno uradi - kaže Gak. - Adaptacija pogodnih prostora u vrtiće se pokazala kao izuzetno efikasan način otvaranja novih mesta u predškolskim ustanovama, budući da za manje novca i u kraćem roku, otvorimo objekat podjednako bezbedan i opremljen kao novoizgrađeni. To je domaćinski odnos prema resursima sa kojima raspolažemo i brzo otvaranje novih mesta.

Nedavno je u Surčinu počeo da radi  vrtić, nakon kompletne rekonstrukcije prostorija stare škole, koja se nije koristila. Gak navodi da su ranije otvorena tri vrtića u okviru škola u prostorijama koje se, zbog manje dece nisu koristile, što se pokazalo kao odlično rešenje. Posebno za roditelje koji imaju i školsku decu, čime im je dovođenje i odvođenje mališana, znatno olakšano.

- Ovakvim rešenjima i izgradnjom montažnih vrtića, Grad konačno doći do najvažnijeg cilja a to je ukidanje liste čekanja za upis u obdanište - ističe Gak. Ako se ima u vidu, da je 2013. godine tek 45 odsto dece uzrasta od 1 do 6 godina išlo u vrtić, dok je danas obuhvat oko 73 procenata, postignut je veliki napredak na tom planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)