MODERNIJA TOPLANA - TOPLIJI RADIJATORI: Posle dogradnje i rekonstrukcije, postrojenje na Čukarici radiće efikasnije

G. N.

09. 12. 2020. u 22:01

SEKRETARIJAT za zaštitu životne sredine dao je saglasnost JKP "Beogradske elektrane" na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, povodom plana izgradnje pomoćnog objekta pri toplani "Cerak", njene rekonstrukcije i ugradnje opreme.

МОДЕРНИЈА ТОПЛАНА - ТОПЛИЈИ РАДИЈАТОРИ: После доградње и реконструкције, постројење на Чукарици радиће ефикасније

Foto D. Milovanović

Kada se ideja realizuje, biće povećana energetska efikasnost postrojenja na teritoriji opštine Čukarica i maksimalno će se umanjiti štetni uticaji po okolinu.

- Tehničkom dokumentacijom će biti definisana tehničko-tehnološka poboljšanja i automatizacija u proizvodnji toplotne energije što će dovesti do smanjenja potrošnje energenata.

Prema rečima nadležnih, proizvodnja tehnološke vode biće poboljšana, a dotrajala oprema će se zameniti efikasnijom.

SNABDEVANjE

KAKO bi se sprovela sva pomenuta tehnička poboljšanja, neophodno je proširenje postojećeg elektro-energetskog postrojenja. Stoga će JKP "Beogradske elektrane" izgraditi još jedan pomoćni objekat, koji će služiti za pouzdano i stabilno snabdevanje električnom energijom postojeće i novoplanirane opreme u toplani.

Osim ovoga, uticaj toplane prilikom rada biće smanjen, a pratiće se i analizirati količine i sastav otpadnih voda i biće primenjene mere za smanjenje buke prilikom rada postrojenja.

- Rekonstrukcija i modernizacija bi trebalo da se realizuje fazno u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom poslovanja - kažu u "Beogradskim elektranama".

Tačna vrednost ove investicije biće poznata posle izrade detaljne specifikacije neophodne opreme i radova. Nosilac projekta, odnosno "Beogradske elektrane", dužni su da u roku od dve godine započnu realizaciju projekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!