ZELENO SVETLO ZA MODERNU STANICU: Radovi na projektu u novobeogradskom Bloku 42 biće ubrzani

S. B. M.

01. 12. 2020. u 11:23

GRADNjA autobuske stanice u Bloku 42 uskoro bi mogla da bude ubrzana. Na sednici Skupštine grada usvojene su izmene i dopune Plana detaljne regulacije (PDR) za autobusku i železničku stanicu u Bloku 42. Njihovo usvajanje do sada je kočilo neimare koji su mogli da obavljaju samo radove pod zemljom i na zemlji.

ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА МОДЕРНУ СТАНИЦУ: Радови на пројекту у новобеоградском Блоку 42 биће убрзани

Gradilište u Bloku 42 / Foto N. Skenderija

Za radove iznad zemlje BAS je čekao izmene PDR, čije usvajanje je bilo neophodno da bi mogao da zatraži građevinsku dozvolu za staničnu zgradu. Kako ne bi gubili vreme dok se plan donosi, radovi na temelju zgrade i pobijanje šipova počeli su krajem 2019.

I zamenik gradonačelnika Goran Vesić okarakterisao je baš ovaj PDR kao najvažniji i podsetio da se nova autobuska stanica gradi na osnovu javno-privatnog partnerstva između Grada Beograda i BAS, kompanije koja je privatizovana pre skoro 30 godina.

- Grad obezbeđuje infrastrukturu, koja se trenutno radi i koju može da vidi svako ko prolazi preko Mosta na Adi, novim bulevarom koji spaja Čukaricu sa Tošinim bunarom - rekao je Vesić.

Izmenama je proširen parking za autobuse, dodata su mesta za turistička vozila, a i zgrada stanice je dobila drugačije rešenje. Ona će se prostirati na oko 15.000 kvadrata, a na ulazu u nju biće stanični trg. Tu će biti i ulaz u podzemnu garažu koja će imati 220 parking-mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili