KORONA U GERONTOLOŠKOM CENTRU: Ima oko 40 zaraženih, većinom bez simptoma

Tanjug

24. 11. 2020. u 18:23

U GERONTOLOŠKOM centru Beograd, od ukupno 1.200 korisnika te ustanove, virusom korona zaraženo je njih oko 30, kaže v.d.direktora te ustanove Srđan Dimitrijević i dodaje da su inficirani sa blagim simptomima ili asimptomatski slučajevi.

КОРОНА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ: Има око 40 заражених, већином без симптома

Foto: J. Ćosin

Dimitrijević je za Tanjug rekao da su zaraženi korisnici izolovani u odvojeni blok i da se njihovo stanje redovno prati.

-Ili nemaju nikakve simptome ili su na dobrom putu da se izleče, tako da očekujemo da će se u narednih sedam dana vratiti u svoje smeštaje- rekao je Dimitrijević.

Dodao je da je među zaposlenima 13 zaraženih koji su, kaže, bez simptoma infekcije i u kućnoj izolaciji.

Dimitrijević je kazao da se Gerontološki centar uspešno bori sa epidemijom kovida-19, zahvaljujući pomoći države, što, kako je naveo, potvrđuje i to što skoro devet meseci virus nije ušao u tu ustanovu.

-Ovo dugo traje, a mi skoro devet meseci nismo imali nijedan pozitivan slučaj, tek nedavno smo registrovali prve zaražene- rekao je Dimitrijević.

Dodao je da se u sva četiri doma u okviru Gerontološkog centra maksimalno sprovode epidemiološke mere, u skladu sa preporukama struke i resornog ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo