U SELU SLANCI ŠKOLA I VRTIĆ: Planom regulacije obuhvaćena teritorija od 106 hektara nadomak grada

A. Z. Klisurić

09. 11. 2020. u 06:08

PLAN detaljne regulacije za naselje Slanci, kojim je obuhvaćena teritorija od 106 hektara biće razmatran početkom idućeg meseca. Ovim dokumentom planirana je izgradnja osnovne škole, predškolske ustanove, groblja i prenamena stare osmoletke u ustanovu kulture.

У СЕЛУ СЛАНЦИ ШКОЛА И ВРТИЋ: Планом регулације обухваћена територија од 106 хектара надомак града

Satelitski snimak

Cilj izrade regulacionog dokumenta ima za cilj sanaciju postojećeg izgrađenog dela naselja, podizanje nivoa saobraćajne i infrastrukturne opremljenosti ovog prostora. Planirano je i uređenje postojećih vodotokova kao i definisanje kapaciteta izgradnje u skladu sa mogućnostima prostora na potocima Balabanovac, Slanački i Velikoselski.

Ulica maršala Tita biće dvosmerna saobraćajnica, kojom će prolaziti autobusi javnog gradskog prevoza. Ulica će biti široka 12 metara, a sam kolovoz sedam metara. Planom su predviđena 53 nova parking-mesta.

- Planirana je izgradnja predškolske ustanove za smeštaj dece sa područja naselja Slanci i Veliko Selo, a moći će da primi 270 mališana - navodi se u Planu. - Planirana je i izgradnja osnovne škole, koja će imati mesta za 450 đaka, takođe iz oba naselja. Trenutni objekat isturenog odeljenja OŠ "Ivan Milutinović" u centru Slanaca, biće prenamenjen u ustanovu kulture.

U okviru ovog objekta biće urađena višenamenska sala, biblioteka, IT klub, galerija, kao i prostorije za sportski klub i kulturno umetničko društvo.

Planom je definisana i izgradnja groblja, na parceli veličine 13.89 metara kvadratnih.

- U okviru groblja planirano je više objekata. Predviđena je izgradnja pravoslavne crkve od 200 metara kvadratnih. Dve kapele u okviru kojih će se nalaziti lokali za prodaju cveća. Biće izgrađena i upravna zgrada sa salom - piše u dokumnetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja