VESIĆ O MERAMA: Zaštita javnog zdravlja je najvažnija i zato je neophodno da se pridržavamo preporuka

M. S.

16. 10. 2020. u 17:01

DANAŠNjIM odlukama Kriznog štaba o novim merama u borbi protiv virusa korona našla se mera između potreba da se zaštiti stanovništvo i da privreda radi.

ВЕСИЋ О МЕРАМА: Заштита јавног здравља је најважнија и зато је неопходно да се придржавамо препорука

Foto Tanjug

Ovo je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ističući da je zadovoljan odlukama.

-Zaštita javnog zdravlja je najvažnija i zato je neophodno da se pridržavamo preporuka epidemiologa da se svuda i na svakom mestu nose zaštitne maske - rekao je Vesić.

- Pored toga, Grad Beograd neće više izdavati dozvole za javna okupljanja, poput koncerata, sportskih manifestacija i drugih javnih događaja. Za nas je najvažnije da se istovremeno zaštiti i zdravlje ljudi i radna mesta naših građana iz sektora ugostiteljstva u kojem radi oko 40 hiljada ljudi. Reč je o 40 hiljada porodica koje se hrane od plata koje njihove majke i očevi zarađuju. Najveći broj ugostitelja poštuje sve propisane mere i daje svoj doprinos zaštiti javnog zdravlja. Moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom dok ne stigne klinički ispitana vakcina ili lek. Zato će se Beograd uvek boriti i za zdravlje svojih građanki i građana, ali i da privreda radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima