OKRETNICA ISPOD GAZELE: Autobusi se sa Savskog trga sele u Bulevar Vudroa Vilsona, do novoizgrađenog TC Galerija Beograd

S. B. M.

16. 10. 2020. u 09:17

ОКРЕТНИЦА ИСПОД ГАЗЕЛЕ: Аутобуси се са Савског трга селе у Булевар Вудроа Вилсона, до новоизграђеног ТЦ Галерија Београд

Foto N. Skenderija

REKONSTRUKCIJA Savskog trga "oteraće" linije javnog prevoza iz njegovog središta. Već od sledećeg meseca, linije 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553 i 601 će se prebaciti na novu okretnicu - ispod mosta "Gazela".

Kako navode iz Sekretarijata za javni prevoz, novim rešenjem rekonstruisanog Savskog trga nije predviđena mogućnost zadržavanja okretnice linija javnog prevoza na ovoj lokaciji, već je predviđeno da se sve linije izmeste na novu okretnicu, ispod Gazele, čija je izgradnja u toku.

- To znači da će linije 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553 i 601, čim se izgradi navedena okretnica u planiranom kapacitetu, biti dislocirane ispod Gazele, gde će imati završno-polazna stajališta. Sve ostale linije, uključujući i prigradske koje su završavale na bivšoj "Lastinoj" stanici, biće prebačene u Blok 42 na lokaciju budućeg BAS-a.

"PRETRPANO" STAJALIŠTE

NA stajališu u Nikolaja Kravcova, osim gradskih linija sa Savskog trga, sada staju i linije za Sopot, Mladenovac, Lazarevac i Obrenovac. Zato je ovde uvek velika gužva, pa putnici ne mogu dobro da uoče kada im nailazi autibus.

Ujedno, ovde nema stajališta koje bi ih zaštitilo od kiše i snega.

Radovi na okretnici uveliko traju, a asfalt bi trebalo da se stavi za nekoliko dana. Novi terminus nalazi se tik do novog tržnog centra "Galerija Beograd" u okviru naselja Beograd na vodi. Ovde će biti početno stajalište ovih linija, dok će druga stanica biti u Bulevaru Vudro Vilsona, tik ispred ulaza u Galeriju. Naredno stajalište biće u Nikolaja Kravcova, gde sada staju ove linije, a onda će autobusi dalje voziti Savskom ka Mirijevu, Belim vodama, Ostružnici, Sremčici, Velikoj Moštanici, Ruckoj i Surčinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)