VOŽNJA UZ "BUS PLUS" BAREM DO NOVE GODINE: I nakon isteka ugovora, saradnja sa "Apeksom" dok se ne nađe novi partner

Š. M.

05. 10. 2020. u 19:00

IAKO je ugovor Grada sa firmom "Apeks solušn", odnosno "Bus plusom" istekao 20. septembra, odlučeno je da on i dalje ostane na snazi, odnosno do 31. decembra.

ВОЖЊА УЗ БУС ПЛУС БАРЕМ ДО НОВЕ ГОДИНЕ: И након истека уговора, сарадња са Апексом док се не нађе нови партнер

Foto N. Fifić

Kako kažu u Sekretarijatu za saobraćaj, razlog za takvu odluku je epidemiološka situacija izazvana virusom korona.

"Bus plus" sistem naplate karata na snagu je stupio 1. februara 2012. godine, ali je prema tenderskoj dokumentaciji ugovor istekao u septembru 2020. godine. Razlog tome je taj što je desetogodišnja saradnja Grada Beograda i konzorcijuma na čijem se čelu nalazi firma "Apeks" ozvaničena u septembru 2010, a u međuvremenu je osvežena sa čak šest aneksa, od kojih je poslednji parafiran u septembru 2015.

- Ugovor za uspostavljanje i obezbeđenje funkcionisanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu produžen je zbog epidemiološke situacije izazvane epidemijom zarazne bolesti kovid 19, do 31. decembra 2020. godine, odnosno do završetka procesa izbora novog partnera u skladu sa zakonom - saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Foto Z. Jovanović

Putnici mogu da koriste prevoz pod istim uslovima kao i dosad

Kako se navodi u saopštenju, korisnici javnog linijskog prevoza u Beogradu nastavljaju da koriste prevoznu uslugu pod istim uslovima kao i do sada. To znači da mogu da koriste dosadašnje personalizovane i nepersonalizovane kartice koje se mogu dopuniti na maloprodajnim objektima i validirati u vozilima.

Sekretarijat za javni prevoz trebalo je da raspiše javnu nabavku za izbor novog partnera za naplatu karata i upravljanje vozilima za narednih 13 godina, ali se to još uvek nije dogodilo. Prema važećem ugovoru, "Apeksu" je pripadalo 8,53 odsto prihoda ostvarenih prodajom karata, dok Grad planira novom nabavkom da potraži partnera koji bi pristao na 7,92 odsto.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a