IZNAJMLJIVANJE TROTINETA SVE UNOSNIJE: Sat u naselju Stepa 600 dinara, na Adi 400, mogu da se rentiraju sa štitnicima i kacigom

J. Dinčić

27. 09. 2020. u 08:25

VOŽNjA električnih trotineta u prestonici postala je sve popularnija. Zbog toga je i ponuda za iznajmljivanje trotineta sve bogatija, a cena uglavnom zavisi od modela i prateće opreme koja se dobija uz ovo električno vozilo.

ИЗНАЈМЉИВАЊЕ ТРОТИНЕТА СВЕ УНОСНИЈЕ: Сат у насељу Степа 600 динара, на Ади 400, могу да се рентирају са штитницима и кацигом

Novosti

U voždovačkom naselju Stepa Stepanović, primera radi, sat vožnje trotinetom, uz kacigu i štitnike za kolena, košta 600 dinara, pola sata 300, a ceo za celi dan je 1.750 dinara.

Na Adi Ciganliji za pola sata neophodno je izdvojiti 300 dinara, sat je 400, dva sata su 700, dok je za vožnju tokom celog dana potrebno izdvojiti 2.300 dinara. Slične cene su i u naselju Belvil, u blizini tržnog centra "Ušće" ali i na Vidikovcu. Pravilo je i da kada se iznajme tri trotineta, četvrti ide gratis.

- Izmajmljivanje najbolje ide u danima vikenda, i uglavnom dolaze porodice sa decom, jer trotinetima veće brzine jedan roditelje može da vozi dete starosti do tri godine - objašnjavaju zakupci električnih vozila. - Dok se onima sa starijim klincima isplati da iznajme na ceo dan, jer uz tri četvrti ide gratis.

Osim registrovanih "rent" kuća za trotinete, u većim naseljima sve su popularniji i privatni poslovi. Pa tako u Stepi postoji nekoliko mesta za izmajmljivanje i to su uglavnom vlastita vozila. Trotineti se iznajmljuju po pozivu, a vlasnici ih iz svoje garaže ili stana dovoze zakupcima.

Iako su dobra zabava i rekreacija za dane vikenda, Beograđanima uglavnom smetaju jer nije zakonom definisano kuda sve mogu da se kreću. Zbog toga je Grad nedavno predložio zvanične izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, među kojima je i regulisanje rada električnih trotineta.

- Ukoliko budu dozvoljeni, treba da se zna ko ih može voziti, gde, kojom brzinom, kakvu opremu vozači moraju da imaju i koje starosti moraju da budu - rekao je nedavno Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Ne želimo da imamo situaciju da deca od 10 godina koriste električne trotinete ili da biciklisti moraju da imaju kacige, a oni koji voze trotinet ne moraju.

PREPORUKE

KAKO još uvek nisu definisana jasna pravila vožnje električnih trotineta u našoj zemlji, preporuka je da se električni trotineti ne voze kolovozom, već da se koriste biciklističke staze kad god je to moguće. Takođe, i da se brzina vožnje ograniči na 25 kilometara na sat zbog lične bezbednosti, dok je na trotoarima preporučeno da se ne vozi brže od šset kilometara na sat, što odgovora brzom hodu pešaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!