IZRAĐUJU PERIKE - VRAĆAJU OSMEH: Projekat "Da moja kosa bude tvoja" za decu obolelu od karcinoma

J. G.

09. 08. 2020. u 06:35

VELIKI broj donatorki prijavio se kako bi učestvovao u projektu "Da moja kosa bude tvoja kosa", Udruženja "Uvek sa decom".

ИЗРАЂУЈУ ПЕРИКЕ - ВРАЋАЈУ ОСМЕХ: Пројекат Да моја коса буде твоја за децу оболелу од карцинома

Foto privatna arhiva

Na taj način, mnoge sugrađanke odreći će se 30 centimetara svoje kose da bi devojčice obolele od raka dobile svoju.

Foto privatna arhiva

- Ovo je prvi put da su se stekli uslovi za akciju ovog tipa, a što nam je neosporno bilo neophodno sve vreme. Ovo je početak, dok je plan da se sa prikupljanjem kose i izradom perika ne prekida - rekli su za "Novosti" u ovom udruženju.

Foto privatna arhiva

Prema rečima sagovornika, u septembru je 30 godina njihovog postojanja i 12. septembra organizovaće grupno šišanje u salonu vlasuljara Marka Majstorovića, koji će i izrađivati perike. Zato svaka žena koja želi da pomogne treba da popuni prijavu na sajtu udruženja, kako bi se izbegla gužva, i dođe tada.

Osim prirodne, dobrodošla je i farbana kosa, jer postoji metod kojim se skida farba.
- Perike su od velikog psihološkog značaja za sve devojčice koje zbog bolesti izgube kosu, naročito za tinejdžerke - govore sagovornici. - Godišnje se na Institutu leči oko 100 dece, od čega je bar 20 adolescentkinja. Prema našim statistikama, odziv je toliki da ćemo imati dovoljno kose da napravimo dovoljan broj perika za godinu.
Kao što su "Novosti" već pisale, žene koje žele da doniraju svoju kosu mogu je poslati na adresu Udruženja, odnosno Smiljanićeva 6/15.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri