KUPUJU SEDAM SEOSKIH KUĆA: Vrednost pomoći po porodičnom domaćinstvu je 1,5 miliona dinara

S. V.

20. 07. 2020. u 06:33 >> 01:24

GRADSKI Sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je dva javna poziva za stvaranje ili poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih ljudi koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograd.

КУПУЈУ СЕДАМ СЕОСКИХ КУЋА: Вредност помоћи по породичном домаћинству је 1,5 милиона динара

Foto: I. Marinković

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, ovaj sekretarijat realizuje kupovinu sedam seoskih kuća sa okućnicom, dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti i dodelu deset paketa materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta.

- Kada je reč o prvom konkursu, vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1,5 miliona dinara od čega je 1,3 miliona namenjeno za otkup seoske kuće sa okućnicom, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju te kuće - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da se drugi poziv odnosi samo na građevinski materijal i da će biti dodeljeno 10 paketa tog materijala.

- Maksimalna vrednost jednog paketa iznosi 550.000 dinara, a minimalna 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu - precizirala je sekretarka.

Pomoć se odnosi na interno raseljene dok su u raseljeništvu, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, i nemaju rešeno stambeno pitanje. Rok za prijavu na prvi poziv je 31. jul, dok prijave na drugi poziv traju do 21. jula, a sve informacije u vezi sa pozivima mogu se dobiti putem telefona 011/ 33-44-625 i 011/ 330-97-50.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024