HRANA SE SVE ČEŠĆE NARUČUJE: Besplatna dostava za račun iznad 1.000

J. D.

12. 07. 2020. u 01:24

ХРАНА СЕ СВЕ ЧЕШЋЕ НАРУЧУЈЕ: Бесплатна достава за рачун изнад 1.000

Foto Z. Jovanović

U DANIMA vikenda telefonske linije prestoničkih restorana za poručivanje hrane su se ponovo usijale. Zbog sprovođenja novih mera, ograničavanja broja ljudi u lokalima i zatvaranja objekata posle 23.00 sata, Beograđani su ponovo posegnuli za dostavom željenih obroka na kućnu adresu.

Pune ruke posla imali su restorani koji pripremaju tradicionalna jela, poslastičarnice ali i oni koji spremaju brzu hranu odnosno jela sa roštilja. Da bi hrana bila besplatno dostavljena, neophodno je uglavnom da račun bude veći od 1.000 dinara.

Pljeskavice, ćevapi ili punjene vešalice ali i sve popularniji suši dostavljao se na kućnu adresu. Naručivali su se i slatkiši, i to uglavnom male torte za one koji su rođendan dočekali u izolaciji. Poučeni iskustvom za vreme vanrednog stanja, ugostitelji su trenutnu situaciju dočekali spremni. Pojedini su i produžili radno vreme, ali samo za rad u kuhinji i dostavu hrane na željenu adresu.

KURIRSKE SLUŽBE

PUNE ruke posle imaju i zaposleni u kurirskim službama, koji na željene adrese sve više isporučuju sve. Od opreme za bebe, preko odeće i obuće do nameštaja i bele tehnike. Iz pojedinih kurirskih službi objašnjavaju i da građani koji su u izolaciji sve više poručuju knjige, ali i društvene igre.

- Tokom prošle nedelje primetili smo da raste broj porudžbina, i to u večernjim satima, pa smo shodno tome i napravili novo radno vreme zaposlenih - objašnjavaju u jednom prestoničkom restoranu brze hrane. - Raspored smo prilagodili potrebama posla, pa više radnika dolazi u popodnevnu smenu, kako bi stigli da odgovorimo na sve zahteve mušterija.

Posebne mere preduzeli su i u pojedinim kompanijama koje na bazi aplikacije za pametne telefone organizuje dostavu hrane i na taj način posreduje između restorana i korisnika. Svim korisnicima su ponovo omogućili beskontaktno plaćanje i preuzimanje hrane. Odnosno kupci mogu u zahtevu da naznače da se narudžbine ostave na određenom mestu po njihovom izboru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)