BEOGRAD MEĐU GRADOVIMA SA NAJČISTIJIM VAZDUHOM: Ovo su zvanični podaci merenja iz celog sveta

Novosti online

27. 01. 2024. u 12:30

KVALITET vazduha u Beogradu jedna je od omiljenih tema za opoziciju u Srbiji i njihove medije. Iako često vole da izađu u javnost sa vestima da je vazduh u prestonici zagađen, to je obično u suprotnosti sa činjenicama i zvaničnim merenjima. Za njih ipak to ne važi.

БЕОГРАД МЕЂУ ГРАДОВИМА СА НАЈЧИСТИЈИМ ВАЗДУХОМ: Ово су званични подаци мерења из целог света

Foto V. S.

A kakav je zaista vazduh u Beogradu? Treba li ljudi da nose maske, kako nam preporučuju iz redova "zabrinute" opozicije, ili nije sve tako crno?

Prema podacima IQAIR, specijalizovanog sajta koji prati merenja kvaliteta vazduha u zemljama i gradovima širom sveta, Beograd se jutros našao na 107. poziciji, uz obrazloženje da je vazduh dobrog kvaliteta.

Foto: Printskrin

Vazduh je bio čistiji u svega nekoliko gradova, kao što su Vankuver i Sijetl.

Sa druge strane, vazduh u Beogradu je bio čistiji od brojnih svetskih metropola, kao što su: Tokijo i Nagoja u Japanu, San Francisku, Čikagu, Hjustonu, Los Anđelesu u SAD, i evropskim gradovima kao što su Prag, Helsinki, Beč, Varšava, London, Oslo...

Među najzagađenijim gradovi su jutros bili Dubai, Sarajevo, Mumbaj, Milan, Vuhan, Krasnojarsk...

Foto: Printskrin

Rezultate merenaj možete pogledati i sami na portalu IQAIR.

Ova merenja poklapaju se i sa merenjima koje je objavio Gradski zavod za javno zdravlje Beograda, i to odmah nakon požara koji je izbio u kineskom tržnom centru u bloku 70 na Novom Beogradu.

- Kvalitet vazduha u većem delu Beograda je odličan - saopšteno je iz GZJZ pre dva dana, piše Alo.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima