ŠAPIĆ: Građani naselja Gaj u Barajevu dobijaju savremenu ambulantu

Novosti onlajn

18. 11. 2023. u 10:41

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je novoizgrađenu ambulantu u naselju Gaj u Barajevu i tom prilikom poručio da će blizu pet hiljada građana uskoro moći ovde da dobije brzu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu umesto u udaljenom domu zdravlja.

ШАПИЋ: Грађани насеља Гај у Барајеву добијају савремену амбуланту

Foto: Grad Beograd

– Posebno mi je drago što sam danas tu i što ova ambulanta tako izgleda, jer su ovo stvari koje su građanima prigradskih opština od najveće važnosti, naročito onima koji žive u Barajevu, Lazarevcu, Mladenovcu, u naseljima koja su relativno udaljena od domova zdravlja. Ovo je naselje u kojem živi gotovo pet hiljada ljudi. Oni praktično neće morati da idu u dom zdravlja, gde će se ujedno smanjiti i gužve. Naselja Lisović i Gaj će za oko petnaest dana imati svoju ambulantu, gde se trenutno završava opremanje objekta – istakao je Šapić.

Prema njegovim rečima, ambulanta, površine 120 metara kvadratnih, ima pristupnu rampu za osobe sa invaliditetom, čekaonicu, dve ordinacije, sobu za intervencije i laboratoriju, pomoćne prostorije za osoblje, a pored redovnih pregleda biće organizovani i preventivni.

– Ambulanta će imati doktora opšte prakse, organizovanu laboratoriju, pedijatra i, po potrebi, doktora specijalistu otorinolaringologije ili neke druge grane medicine. Imaće sve one zdravstvene usluge koje se rade u svakom domu zdravlja i zaista mislim da će to znatno olakšati svakodnevni život, naročito našim starijim sugrađanima. Ovaj objekat izgrađen je sredstvima Opštine Barajevo. Zato smo prošle godine i podizali budžet svim opštinama, posebno prigradskim. U Barajevu su urađene baš te suštinske i ključne stvari za svakodnevni život svakog građanina, a to su ambulanta, dom zdravlja, sportski tereni. Nedavno smo otvorili i Centar za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju, koji je uradio Grad Beograd. Na ovom prelepom mestu, gde je kao da ste u srcu Šumadije a ne na teritoriji Beograda, stiču se svi uslovi za jedan zaista prilično lep i kvalitetan život – rekao je Šapić.

Vrednost objekta ambulante iznosi blizu 19 miliona dinara, a planirano je da se početkom sledeće godine u okviru prostora koji se nalazi neposredno ispred same zgrade postavi dečje igralište.

Šapić je dodao da ima još mnogo stvari koje će se raditi u Barajevu, pre svega infrastruktura, napominjući da je dosta ulica već uređeno.

On je otvorio i Sajam sporta Opštine Barajevo, koji organizuje Sportski savez Beograda u saradnji sa Sportskim savezom Barajeva. U nedavno otvorenoj dvorani, koju će posetiti oko 250 dece osnovnoškolskog uzrasta (3. i 4. razred) i predškolci, zastupljeno će biti 15 klubova učesnika sa teritorije opštine Barajevo.

– Stvorili su se uslovi da, kako smo i obećali, napravimo jedan ozbiljan pravi sportski centar koji će, uz halu koju sada poseduje, imati otvoren i zatvoren bazen, dodatne sportske terene, tako da će zaista biti pravo mesto okupljanja mladih ljudi. Radimo sve da naši sugrađani u Barajavu imaju sve one stvari kao i građani iz centralnih gradskih opština – zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO: VUČIĆ DOMAĆIN VINSKE VIZIJE OTVORENOG BALKANA: Otvaranje Drugog međunarodnog sajma vina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!