U SUBOTU SU ZADUŠNICE: Beograđani očekuju se gužve, na groblja idite javnim prevozom, a ne automobilima

S.V.

02. 11. 2023. u 17:49

JKP "Pogrebne usluge" apeluje na sugrađane da za odlazak na groblje povodom Zadušnica u subotu umesto automobila koriste gradski prevoz.

У СУБОТУ СУ ЗАДУШНИЦЕ: Београђани очекују се гужве, на гробља идите јавним превозом, а не аутомобилима

Foto: N. Skenderija

Kako je saopšteno, tog dana će Novom bežanijskom groblju biti zabranjen ulazak motornim vozilima od 7 do 16 časova, na Orlovači, Lešću i Zbegu od 7 do 15 sati. Na Novom i Centralnom groblju ni u subotu, ni u nedelju neće biti moguće ući automobilima tokom celog dana. Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, te ovde i nije moguć ulazak automobila.

- Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i Novoj Bežaniji obezbeđena su tri komforna klimatizovana minibus vozila koja će ih prevoziti besplatno - kažu iz "Pogrebnih usluga". - Organizovani prevoz na Zadušnice u subotu saobraćaće u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralom i groblju Zbeg, na Zadušnice će biti organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća od 7 do 15 časova.

Nadležni apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da postoji određen broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, tako da bi ako se neko nasloni na njih, mogli pasti i povrediti prisutne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)