BEOGRAĐANI AKO VAM CURI RADIJATOR, PRIJAVITE NA OVAJ BROJ: Nadležni apeluju na sugrađane da zovu objedinjeni gradski servis

S.V.

16. 10. 2023. u 16:15

GREJNA sezona u Beogradu zvanično je počela i svi toplotni izvori "Beogradskih elektrana" počeli su proizvodnju toplotne energije i zagrevanje mreže. To kaže direktor ovog komunalnog preduzeća Vanja Vukić, koji je istakao da je juče ujutro prijavljen veći kvar na Banovom brdu.

БЕОГРАЂАНИ АКО ВАМ ЦУРИ РАДИЈАТОР, ПРИЈАВИТЕ НА ОВАЈ БРОЈ: Надлежни апелују на суграђане да зову обједињени градски сервис

Cev je pukla još 27. oktobra u tehničkoj etaži / Foto Ž. Knežević

On ponavlja da se kvarovi mogu prijaviti iskuljučivo na broj Servisnog centra Grada Beograda 11 - 0 - 11, te da su do sad bile 504 prijave, što je inače manje nego inače u "Beogradskim elektranama".

Prema njegovim rečima, jedna od četiri magistrale na Banovom brdu bila je van funkcije, a ekipe su tokom dana bile na terenu i sanirale kvar, te su građani ovog dela prestonice uveče imali tople radijatore.

- Apelujemo nagrađane da u prvim danima grejne sezone imaju strpljenja i da prijavljuju samo curenja vode iz instalacija i negrejanje celih zgrada - ističe Vukić. - U nedelju, prvog dana početka sezone nije bilo većih kvarova i prijava. Broj prijava je bio i manji nego inače, da li zato što su "Beogradske elektrane" dobro pripremljene za ovu grejnu sezonu ili zato što možda i temperatura nije bila takva.

Vukić je takođe preporučio da upravnici zgrada prijave probleme jer na taj način oni najbolje znaju da li celi objekti van sistema "Elektrana" ili ne.

- Pozivam građane da ne prijavljuju pojedinačne kvarove, odnosno kvarove na pojedinačnim grejnim telima u svojim stanovima jer će prioritet imati ove dve situacije koje se prijavljuju beogradskom objedinjenom sevrisnom kol centru.

Brza reakcija nadležnih

VUKIĆ podseća da sistem Elektrana "u periodu od šest meseci apsolutno miruje" i da nije ni čudno što se dogode kvarovi kao što je na Banovom brdu, ali da je to preduzeće spreman za to i brzo će ih otkloniti.

- Funkcionalne probe koje su trajale od 2. do 9. oktobra pokazale su da su naši sistemi i pogoni za proizvodnju toplotne energije u funkciji za grejnu sezonu - zaključio je on.

On je podsetio da se grejna sezona završava 15. aprila, prema Gradskoj Odluci o snabdevanju toplotnom energijom, osim ukoliko vremenski uslovi ne budi bili drugačiji, odnosno ispod 12 stepeni nekoliko dana, kada se grejna sezona produžava sve do 3. maja.

- Temperatura u stanovima je 20 stepeni Celzijusovih - plus - minus jedan stepen prema toj istoj Odluci, a mi ćemo kontrolisati temperaturu u stanovima. Ukoliko temperatura biti niža mi ćemo kontrolisati i otkloniti kvarove - poručio je direktor "Beogradskih elektrana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)