PAŽNJA I OSMEH LEČE BOLEST: Dodeljena nagrada "Milosrdna sestra Darja Aleksandrovna Korobkina" najboljim medicinskim sestrama

A. Z. K.

03. 10. 2023. u 12:00

PRIZNANjE "Milosrdna sestra Darja Aleksandrovna Korobkina" koje dobijaju najbolje medicinske sestre i tehničari dodeljeno je sinoć u Ruskom domu Živoslavi Tasić, Mirjani Tošković i Mirjani Uzunović.

ПАЖЊА И ОСМЕХ ЛЕЧЕ БОЛЕСТ: Додељена награда Милосрдна сестра Дарја Александровна Коробкина најбољим медицинским сестрама

I. Marković

Ovu nagradu drugi godinu zaredom dodeljuje fondacija "Zajedno za osmeh".

Ove tri medicinske sestre iza sebe imaju nekoliko decenija radnog staža, a tokom svih tih godina prema pacijentima su bile pažljive, pune razumevanja i uvek su kao lek imale osmeh. Nagrada je otišla u ruke Živoslave Tasić koja već 30 godina radi u Domu zdravlja Niš, Mirjana Tošković već 40 radi u kraljevačkoj bolnici, a Mirjana Uzunović radi već nekoliko decenija u Kliničkom centru Srbije.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić dobila je juče plaketu za unapređenje položaja medicinskih sestara i tehničara.

- U vreme kada je Uroš Predić pravio skicu za svoju sliku "Kosovka devojka" nije ni mogao da nasluti da će ta slika biti simbol hrabrih bolničarki. Uručili smo nagrade u čast Darje Aleksandrovne Korobkine, a ona se sigurno tome nije nadala kada je pomagala srpskim vojnicima u Prvom svetskom ratu. Budite svesni kakva je čast ova nagrada i koliko je požrtvovanosti u Darijino ime utkano - rekla je ministarka.

Darja Aleksandrovna Korobkina rođena je u Petrogradu, bila je bolničarka i dobrovoljac u srpskoj vojsci tokom Velikog rata. Poginula je na frontu trudeći se da pomogne povređenim vojnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana