BEOGRAĐANI OBIŠLI STARI MLIN: Turisti iz prestonice posetili zanimljiv objekat u Obrenovcu

S.V.

26. 09. 2023. u 17:00

U OKVIRU manifestacije "Dani evropske baštine" organizovana je turistička poseta manufakturi porodice Simović u Obrenovcu, koja je bila utemeljivač mlinarsko - strugarske industrije.

БЕОГРАЂАНИ ОБИШЛИ СТАРИ МЛИН: Туристи из престонице посетили занимљив објекат у Обреновцу

GO OBRENOVAC

Objekat Starog mlina je pod privremenom zaštitom države od juna 2022. godine. Minulog vikenda, turisti iz Beograda posetili su ovo kulturno blago opštine Obrenovac. Predsednik opšptine Miloš Stanojević pozdravio je turiste i zajedno sa njima obišao objekat od izuzetnog kulturnog značaja.

Predsednik Komisije za kulturu opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović naveo je, da objekat Stari mlin ima potencijal da postane prostor najrazličitijih namena.

- Ovaj objekat je neminovno jedan budući muzej privrede, muzej koji treba sačuvati. Iz 2008. godine ostalo je oko jedne tone brašna koja je i danas tu. Ovamo imamo dva divna prostora, jedan je 200 kvadrata, dok je drugi veličine oko 500 kvadrata - naveo je Ćorlomanović. Plan je da se ovi prostori sačuvaju od zaborava, te su prethodnih dana komunalna preduzeća očistila prostor Starog mlina.

Svi koji žele da posete ovaj objekat, mogu to uraditi, ući unutra i videti šta je ostalo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave