U BEOGRADU PALO 60 LITARA KIŠE: Gradski štab za vanredne situacije intevrenisao 38 puta tokom noćašnjeg nevremena

S.V.

25. 09. 2023. u 17:18

U NOĆI između nedelje i ponedeljka, na teritoriji Beograda palo je oko 60 litara kiše po metru kvadratnom, zbog čega je Gradski štab za vanredne situacije intervenisao više od 38 puta.

У БЕОГРАДУ ПАЛО 60 ЛИТАРА КИШЕ: Градски штаб за ванредне ситуације интевренисао 38 пута током ноћашњег невремена

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Prema rečima gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju Darka Glavaša, nevreme je najviše "osetila" Čukarica, na čijoj je teritoriji palo čak 67 litara kiše, dok je na teritoriji celog grada bio uključen crveni meteo - alarm.

Ipak, Glavaš ističe da je Grad uspeo da se izbori sa ekstremnim nevremenom, zahvaljujući dobroj organizaciji.

- Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) nam je pravovremeno davao informacije, a zatim je gradonačelnik Aleksandar Šapić sazvao sastanak Štaba za vanredne situacije, još u petak poslepodne. Zato je ceo komunalni sistem bio spreman za ovu nepogodu. Sve raspoložive ekipe "Gradske čistoće", vodoprivrednih preduzeća, "Zelenila" i one koje se bave tramvajskim instalacijama odmah su izašče na teren.

Prema njegovim rečima, najviše intervencija bilo je na kanalizacionoj mreži, gde je problem pravila velika količina vode koja se slivala u potocima. Takođe, bilo je zastoja i na linijama gradskog prevoza.

- Dvadeset linija gradskog prevoza imalo je neke izmene, a najviše ih je bilo na tramvajskim, uglavnom na teritoriji Čukarice i u centru grada - objašnjava Glavaš i dodaje da su se sve te situacije rešile brzo i "u hodu". - Naravno, iako su ekipe bile spremne i odmah izašle na teren, usled ovako ekstremnih neprilika, došlo je i do određenih zastoja, koji nisu trajali duže od 40 minuta.

Nevreme nije iza sebe ostavilo veliku materijalnu štetu, a na teritoriji glavnog grada oborena su četiri stabla, dva na javnim površinama Čukarice i Rakovice, a ostala na privatne parcele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)