SREDNJOŠKOLCI, OD DANAS MOŽETE DA PODIGNETE KARTE: Procedura jednostavna, evo šta je potrebno od dokumenata

Tanjug

08. 06. 2023. u 07:56

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će od danas svi učenici beogradskih srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda moći da preuzmu svoje kartice za besplatno korišćenje javnog prevoza.

СРЕДЊОШКОЛЦИ, ОД ДАНАС МОЖЕТЕ ДА ПОДИГНЕТЕ КАРТЕ: Процедура једноставна, ево шта је потребно од докумената

Foto: M. Anđela/Profimedia

Potrebno je da srednjoškolci odu do bilo koje od beogradskih opština i na šalteru Grada Beograda prilože đačku knjižicu, a uz nju i zdravstvenu knjižicu ili ličnu kartu ako su punoletni, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

- Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložena dokumenta slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je podsetio da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno i da je po prvi put Beograd uveo besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola.

Šapić je rekao da se nada da će srednjoškolcima kartice olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima.

BONUS VIDEO: KLINCI IGRAJU BASKET ISPRED KORDONA - Kforovci posmatrali, ali nisu hteli da šutiraju na koš

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije