UČENICI OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" SE VRAĆAJU U ŠKOLU: U učionici u kojoj se desio masakr se više neće održavati nastava

Novosti online

09. 05. 2023. u 21:16

SAVET roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ odlučio je danas da se učenici ove škole, u kojoj se prošle nedelje desio nezapamćeni masakr, sutra 10. maja, vrate u školu.

УЧЕНИЦИ ОШ ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР СЕ ВРАЋАЈУ У ШКОЛУ: У учионици у којој се десио масакр се више неће одржавати настава

D.Matović

Na današnjem Savetu roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“, raspravljalo se o sutrašnjem povratku u školu nakon što je u toj obrazvnoj ustanovi Kosta K. ubio osmoro dece i čuvara, a ranio još njih šestoro, uključujući i nastavnicu istorije.

Roditelji pojedinih učenika ove škole nisu bili saglasni sa odlukom o povratku u školske klupe sutra, ali kako je i ranije najavljeno, đaci ove škole od sutra će se vratiti na nastavu po ciklusima.

Pomoć i podršku đacima ove škole i svih škola u Srbiji, roditeljima, ali i nastavnicima, pružaju psiholozi i psihijatri Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za psihijatriju KCS, brojne druge zdravstvene ustanove i udruženja.

Član saveta roditelja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar” Dejan Ristić rekao je da se učionica u kojoj se prošle nedelje desio masakr nikada više neće koristiiti.

– Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, to je da ta učionica u kojoj se desio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica, posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se Bože zdravlja oporaviti i našem Draganu, tom divnom čuvaru koji je bdeo nad našom decom u ono vreme kada su se ona nalazila u školi – rekao je Ristić za emisiju „Oko” RTS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)