KO PRAVI NAJBOLJI SLAVSKI KOLAČ: Veliko takmičenje u Mladenovcu, ovo su pobednici

Novosti online

03. 04. 2023. u 07:00

Na tradicionalnoj manifestaciji "Slavski kolač", koja je po šesti put održana u Domu kulture u mladenovačkom naselju Vlaška u organizaciji Udruženja "Od predaka za budućnost", predstavilo se 27 izlagača iz Mladenovca, Osečine, Jagodine, Svrljiga, Grocke i Barajeva. Vredne ruke desetina dama umesile su tradicionalne slavske kolače koje je specijalni žiri ocenjivao, a podeljene su i vredne nagrade najuspešnijima u izradi obrednog hleba.

КО ПРАВИ НАЈБОЉИ СЛАВСКИ КОЛАЧ: Велико такмичење у Младеновцу, ово су победници

foto GO Mladenovac

Otvarajući manifestaciju, predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio se svim izlagačima na učešću i kreativnosti, a posebne čestitke uputio je dobitnicama nagrada za najlepše i najoriginalnije slavske kolače. Po oceni stručnog žirija, prvo mesto za najbolji kolač pripalo je Radmili Ivanović iz Osečine, drugo Zorki Todorović iz Vlaške, dok je treće mesto zauzela Diana Mihailović iz Jagodine. Nagrada publike otišla je Mariji Mirosavić iz Koraćice.

Pored izložbe kolača, na manifestaciji su se predstavili pojedinci i udruženja sa svojim rukotvorinama, hranom i pićem, u duhu tradicije i običaja srpskog naroda. U kulturno-umetničkom programu učestvali su učenici Osnovne škole "Bora Lazić" i KUD "Šumadija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije