"BARIKADA" NA PUTU KA RECI: Vlasnik šljunkare i dalje blokira prolaz vlasnicima polovila usidrenih na Dunavu

A. Z. K.

10. 03. 2023. u 09:55

GRAĐANI i vlasnici plovila koja su usidrena na Dunavu u blizini Batajničkog druma, skoro svakodnevno organizuju proteste. Oni već dve godine ne mogu da priđu svojim plovilima jer im je vlasnik šljunkare ne dozvoljava i blokira prolaz ka reci.

БАРИКАДА НА ПУТУ КА РЕЦИ: Власник шљункаре и даље блокира пролаз власницима половила усидрених на Дунаву

Foto Privatna arhiva

Kako su nam rekli građani, situacija se ovde ne smiruje, na putu koji vodi ka Dunavu nalazi se "barikada". Vlasnik šljunkare postavio je pesak koji u potpunosti blokira prilaz reci.

- On nema dozvolu za rad, ali ne mari za zakon. Sa nama je bila policija čak je i njih napadao i saznali smo da su mu i oni pisali prijave - rekli su nam vlasnici plovila. - Ovde se situacija ne smiruje mesecima. Petoro ljudi su ujeli psi koje on drži. Jednom prilikom se zaleteo i kolima na nas, polivao je nas i policajce vodom. Zabranu ima, a na stavlja da radi, nije nam jasno kako da se izborimo sa ovim čovekom. Informacije o ovom slučaju prosledili i tužilaštvu.

Da podsetimo, "Novosti" su u novembru pisale o ovom problemu. Sporni prolaz ka reci vlasnici plovila koriste već nekoliko decenija, a trenutno je na Dunavu parkirano oko 50 brodića. Vlasnik šljunkare od vodnog inspektora dobio i rešenje o zabrani obavljanja ovog posla. Građani su pokušali da se dogovore sa njim, ali nakon neuspeha, svoj problem predočili su nadležnima. U krugu firme izgrađeno je nekoliko objekata i blokiran je put vlasnicima brodova. Građani koji samo žele da prođu dvo svojih vozila sada su svakodnevno u sukobu sa vlasnikom šljunkare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)