POLJOPRIVREDNICI IZ BATAJNICE TRAŽE POVRAĆAJ VLASNIŠTVA NAD ZEMLJIŠTEM Opština Zemun nudi pomoć

S.V.

10. 02. 2023. u 17:05

ŽITELjI Batajnice koji kubure sa dugogodišnjim problemom povraćaja vlasništa nad poljoprivrednim zemljištem sastali su se sa predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem kako bi pronašli zajedničko rešenje.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ БАТАЈНИЦЕ ТРАЖЕ ПОВРАЋАЈ ВЛАСНИШТВА НАД ЗЕМЉИШТЕМ Општина Земун нуди помоћ

Foto N. B.

Sugrađani su podsetili Kovačevića da je ovaj problem, koji je nastao zbog različitih zakonskih regulativa i uredbi još krajem šezdesetih godina prošlog veka, doveo je do toga da imaoci svojine postanu korisnici zemljišta. Sada je potrebno da se ona ponovo vrati vlasnicima.

- Opština stoji na raspolaganju građanima i pružiće svaku asistenciju i pomoć koja je na nivou naših ovlašćenja. Spremni smo da oformimo radnu grupu koja će usaglašavati procedure sa svim ostalim instancama kako bi se utvrdio redosled poteza i način da se nađe dobro rešenje - rekao je Kovačević.

go zemun

DOGOVOR Poljoprivrednici iz Batajnice na sastanku sa predsednikom GO Zemun

Takođe, čelnik ove lokalne samouprave ističe da će oni pokrenuti sve potrebne procedure, iniciraće sastanke sa nadležnima iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Pravobranilaštvom Srbije.

Inače, rešavanje statusa poljoprivrednika iz Batajnice bio je samo jedan od razloga zbog kojih je deo meštana ovog zemunskog naselja protestovao prošlog vikenda. Mada su tada najavili ponovno okupljanje za nedelju dana, od toga se odustalo jer su videli pomake i daju nadležnima još dve nedelje da ispune ostale zahteve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove