UČENIK POKUŠAO DA ISEČE VENE: Profesori ga sprečili - incident u školi u Beogradu

B.B.

28. 12. 2022. u 14:18

U SREDNjOJ zanatskoj školi "Petar Leković" učenik J. A. (17) je pokušao da iseče vene.

УЧЕНИК ПОКУШАО ДА ИСЕЧЕ ВЕНЕ: Професори га спречили - инцидент у школи у Београду

D.N.

Na sreću, profesori su sprečili da se to dogodi i dečak je prevezen u nadležnu zdravstvenu ustanovu, samo sa ogrebotinama. Na teren je izašla i policijska patrola.

U izjavi za "Novosti" Vesna Leontijević, direktorka škole, otkrila je šta se zaista dogodilo.

- Na času srpskog jezika i književnosti, profesorka je čula kako dvoje učenika, dečak i devojčica, pričaju kako bi rešenje za sve njihove probleme bilo da oduzmu sebi život - priča Leontijević. - Ona je popričala sa njima i rekla da ne treba tako da razmišljaju, da se problemi mogu rešiti, polako, jedan po jedan i da će im pomoći u tome. Čas je nastavljen normalno. Međutim, u pauzi između dva časa, učenik je došao u prostoriju gde su sedeli nastavnici i počeo da razbije šoljice za kafu i čaše u nameri da iseče vene staklom. Na sreću, profesorke su ga uzele za ruke i sprečile tragediju.

 Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Đaci se susreću sa mnogo izazova u razvoju i učenju. Teškoće su brojne - od intelektualne ometenosti, cerebralne paralize, invaliditeta, neuroloških oštećenja, pa do smetnji iz spektra autizma.

Škola je verifikovana za mnogobrojna zanimanja. Posebna pažnja posvećuje se praktičnoj nastavi koja se odvija u školskim radionicama i kod privatnih poslodavaca sa kojima škola ima sklopljene ugovore i koji zapošljavaju učenike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati