ŠAPIĆ: Grad Beograd će uvek stati uz penzionere

Novosti online

25. 11. 2022. u 12:35

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas Gradsku organizaciju penzionera gde je sa predstavnicima svih 17 opština razgovarao o nabavci i podeli paketa solidarne pomoći.

ШАПИЋ: Град Београд ће увек стати уз пензионере

Foto: Beoinfo

Šapić je ovom prilikom rekao da u vreme dok je bio predsednik opštine Novi Beograd nije krio da se, kako je rekao, najbolje osećao u društvu ljudi trećeg doba te da su, bez obzira na njihove godine, oni emitovali pozitivniju energiju i pokazivali entuzijazam više nego 20-godišnjaci.

– Slična stvar je i sa decom i za vreme mog mandata na Novom Beogradu najviše projekata rađeno je upravo za ove dve kategorije stanovništva. Ovakvi sastanci nisu novost za mene i trudiću se da kad god budem u prilici imam komunikaciju sa penzionerima. Nisam čovek koji olako daje obećanja, ali ukoliko bude prilike sigurno ću se potruditi da obezbedim dodatne pogodnosti za penzionere – naglasio je prvi čovek prestonice.

On je istakao da obećanje ima smisla samo ako postoji objektivna šansa da bude ispunjeno.

– Davanje neutemeljenih obećanja i olako izgovaranje reči koje dobro zvuče u datom trenutku, suštinski predstavljaju nepoštovanje prema ljudima kojima se obraćate, ali i prema samom sebi. Trudim se da po tom pitanju budem obazriv, iako, moram priznati da se i meni ponekad omakne da kažem neke reč više nego što je potrebno, najviše zbog želje da nešto dobro bude urađeno. Primera radi, nisam mnogo pričao o rekonstrukciji brojnih ulica u gradu, koje bi trebalo da budu završene do 15. decembra, jer želim da govorim o tome kada posao bude završen. Suštinski, želim da vratim poverenje u izgovorenu reč – naglasio je gradonačelnik.

On je rekao da će Grad Beograd uvek stati uz penzionere jer da nije bilo njih, ne bismo danas imali ovakvu državu i grad kakve imamo.

– Funkcija gradonačelnika mi omogućava da pokušam da uradim što više, zbog čega vas pozivam da uputite svoje predloge i sugestije. Sve što budemo u mogućnosti da implementiramo sigurno ćemo uraditi. Vaša generacija je najracionalnija i od penzionera sam uvek dobijao najmanje nerealnih zahteva. Razlog za to je sigurno veliko životno iskustvo koje imate i koje vam ne dozvoljava da olako izgovarate određene reči. Svestan sam da kada čujem neki zahtev od strane penzionera, znam da je sve to pre toga „tri puta premereno” – rekao je Šapić.

Tom prilikom gradonačelnik je sa predsednicom Gradske organizacije penzionera Ružicom Belanović i predsednicima opštinskih organizacija razgovarao o poboljšanju uslova rada i unapređenju usluge svojim članovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)