"ZMAJEVI" VESLALI ZA OGIJA: Humanitarna trka na Adi Ciganliji uz pomoć đaka OŠ "Milena Pavlović Barili"

S. V.

20. 11. 2022. u 22:04

NA Adi Ciganliji danas je održana humanitarna trka dragon boat čamaca, kako bi se skupio novac za lečenje Ognjena Kapate (15).

ЗМАЈЕВИ ВЕСЛАЛИ ЗА ОГИЈА: Хуманитарна трка на Ади Циганлији уз помоћ ђака ОШ Милена Павловић Барили

Učesnici skupa na Savskom jezeru, Foto privatna arhiva

Njemu je u avgustu ove godine dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija i sada se leči hemioterapijama. Da bi potpuno ozdravio, Ognjen mora da ide na transplataciju kostne srži u inostranstvo, za šta je potrebno 30.336.000 dinara.

Njegovi drugovi iz OŠ "Milena Pavlović Barili" organizovali su humanitarnu akciju, a veslači "zmajevih" čamaca nisu čekali ni trenutka. Ni tmurno vreme nije omelo dobre ljude da dođu na Adu i pomognu Ogiju.

- Skupili smo pozamašnu svotu novca koja će biti prebačena na račun za Ogijevo lečenje - rekla nam je Marina Ćilerdžić, nastavnica fizičkog vaspitanja u OŠ "Milena Pavlović Barili".

Učesnici skupa na Savskom jezeru, Foto privatna arhiva

- Kotizacija je bila 500 dinara, ali su svi ostavljali više. Učestvovali su članovi kluba Iron Dragons uz podršku srpskog Dragon boat saveza ali bilo je i ljudi koji su prvi put zaveslali. Pozivamo sve sugrađane da se uključe i pošalju SMS 1374 na 3030.

Ognjen je u junu završio osnovnu školu i upisao Sportsku gimnaziju. Trenirao je košarku i pripremao se za takmičenje. Snove i planove prekinula je zastrašujuća dijagnoza.

Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na lečenje, ponovo zaigrao košarku i vratio se među svoje drugare u Sportsku gimnaziju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri