MAJSTOR GREŠKOM AKTIVIRAO VENTIL: Detalji incidenta na Hemijskom fakultetu

Милица Шкорић
Milica Škorić

17. 11. 2022. u 13:11

PROSTORIJE Hemijskog fakulteta oko 9 sati evakuisane su zbog curenja ugljen-dioksida u podrumu ove zgrade u centru grada. Kako je istakao dekan Goran Roglić, neko je od zaposlenih greškom aktivirao ventil i zbog toga je došlo do naglog curenja, ali su nakon 40 minuta studenti vraćeni na nastavu.

МАЈСТОР ГРЕШКОМ АКТИВИРАО ВЕНТИЛ: Детаљи инцидента на Хемијском факултету

Foto: Petar Milosevic

Reporteri "Novosti" su ispred Hemijskog fakulteta zatekli policiju i vatrogasce koji su temeljno proveravali podrumske prostorije. Kod stepeništa za podrum, ali i ispred ulaza u objekat jedno vreme se osećao jak miris ugljen-dioksida.

Tako je fakultet doneo odluku da se više ne ulazi u podrum.

- Ljudskom greškom aktiviran je ventil i zbog toga je došlo do curenja ugljen-dioksida iz boca koje se koriste kao sistem za gašenje požara - rekao je Roglić.

- Istog momenta je naređena evakuacija čitave zgrade, kao i zaposlenih lica, kako bismo omogućili maksimalnu bezbednost studentima. Oni su već posle četrdeset minuta vraćeni u zgradu, jer su vatrogasci konstatovali da je koncentracija ugljen-dioksida pala i da na prizemlju i višim spratovima nema opasnosti - rekao je Roglić.

Takođe, izvršili su provetravanje.

I osoba koja je napravila grešku, a u pitanju je majstor, odmah je evakuisana napolje i najverovatnije neće biti sankcionisana zbog nenamernog propusta.

Fakultet ima tri izlaza, a protivpožarni putevi su obeleženi.

Zaposleni su istakli da se pre nekoliko godina dogodila slična situacija, kao i da je tada bilo evakuacije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!