CILJ JOŠ BOLJE UPRAVLJANJE OTPADOM: Ministarka Irena Vujović i gradonačelnik Aleksandar Šapić najavili zajedničke projekte

A. V. V.

09. 11. 2022. u 08:30

GRAD Beograd i Ministarstvo zaštite životne sredine u narednom periodu značajno će unaprediti upravljanje otpadom u prestonici.

ЦИЉ ЈОШ БОЉЕ УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ: Министарка Ирена Вујовић и градоначелник Александар Шапић најавили заједничке пројекте

Irena Vujović i Aleksandar Šapić, Foto Beoinfo

Ovo je juče poručio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posle sastanka sa resornom ministarkom Irenom Vujović, sa kojom je razgovarao o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, zagađivačima vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

Ministarka Irena Vujović je rekla da je dogovorena koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada, na koji način bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države.

- Posebnu pažnju posvetili smo i budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom Selu - naglasila je Vujovićeva.

Prvi čovek grada istakao je da će se zakonski i konkretnim aktivnostima bolje regulisati upravljanje otpadom, uključujući i građevinski.

- Sekretarijat za zaštitu životne sredine Akcionim planom za period 2022-2030. godine prevideo je da se pored Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje koja će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin - rekao je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona