MUZEJU GRADA 1.300 KVADRATA: U Bulevaru Kralja Aleksandra otvoren novi izložbeni prostor u prestonici

A. Z. K.

24. 09. 2022. u 08:51

PRESTONICA je dobila još jedan izlagački prostor u kome će se u narednom periodu organizovati izložbe savremenih domaćih i stranih umetnika.

МУЗЕЈУ ГРАДА 1.300 КВАДРАТА: У Булевару Краља Александра отворен нови изложбени простор у престоници

Aleksandar Šapić i Jelena Medaković u novim prostorijama, Foto Beoinfo

Izložbom "Unplugged - umetnost bez struje" juče je svečano otvoren novi salon Muzeja grada u Bulevaru kralja Aleksandra 30.

Salon se prostire na 1.300 metara kvadratnih, a 400 kvadrata odvojeno je za umetnike koji će u narednom periodu izlagati svoja dela.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, sekretarka za kulturu Nataša Mihajlović Vacić i direktorka Muzeja grada Jelena Medaković juče su zajedno otvorili novi izložbeni prostor.

- Bez obzira na teška vremena, ne smemo da zaboravimo kulturu, jer narod koji ne brine o ovom segmentu ne vodi računa ni o svojoj budućnosti. Pokušaćemo da povećamo budžet za kulturu - rekao je Šapić.

Direktorka Muzeja grada Jelena Medaković rekla je juče da je ova kulturna institucija u deficitu sa izlagačkim prostorom. Nedostatak prostora uticao je na slabiju promociju savremenih umetnika. Novi prostor u Bulevaru kralja Aleksandra u narednom periodu biće spreman da publici predstavi dela sa savremene umetničke scene.

Na otvaranju gradonačelnik se dotakao i rekonstrukcije zgrade Muzeja grada u Resavskoj ulici. Kako je rekao, nada se da će tender biti završen do kraja godine.

MESTO SASTAJANjA

GRAD je Muzeju grada dodelio prostor u Bulevaru kralja Aleksandra kako bi bio pretvoren u novo mesto sastajanja ljubitelja umetnosti i umetnika. Kako je rekla direktorka Muzeja Jelena Medaković, u planu je da se ovde odvija konstantna izložbena aktivnost. Postavka koja je otvorila Salon, promoviše klasične slikarske tehnike i savremeni narativ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda