STANARI PLAĆAJU DODATNI CEVOVOD: Dogovor žitelja dela Mirijeva i grada oko kanalizacije

Ana Vojinović

16. 10. 2022. u 09:30

STANARI zgrade iz brojeva 31 i 32 u Ulici Nikole Doksata u Mirijevu, odakle se izliva kanalizacija zbog koje su danima protestovali žitelji Ulice Jovanke Radaković, biće zaduženi da kupe posebnu opremu koja će sakupljati otpadne vode u jami.

СТАНАРИ ПЛАЋАЈУ ДОДАТНИ ЦЕВОВОД: Договор житеља дела Миријева и града око канализације

Okupljeni stanari u Jovake Radaković, Foto N. Skenderija

Ovo je juče odlučeno na sastanku stanovnika ovog dela zvezdarskog naselja i nadležnih iz Gradske uprave.

- Na sastanku na kojem su bile naše komšije i gradski menadžer Miroslav Čučković, predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić i njihove kolege dogovoreno je i da će stanari ove dve sporne zgrade iz kojih se izliva kanalizacija biti zaduženi i za održavanje jame, što će im se naplaćivati putem računa za "Infostan" - kaže za "Novosti" Jelena Nikčević, žiteljka ovog kraja.

Podsetimo, žitelji Ulice Jovanke Radaković mesecima su apelovali na nadležne da reše problem sa svakodnevnim izlivanjem kanalizacije, zbog čega su u dva navrata i održali protest blokiravši ovu ulicu na nekoliko sati. Tek nakon pobune stigla je reakcija čelnika Grada i Opštine, koji su ovim povodom prve sastanke sa građanima održali minule sedmice. Kao jedna od prvih mera oko koje su se dogovorili sa gradskim ocima bila je pranje i dezinfekcija ulice, i to je obavljeno u četvrtak.

Kao što smo nedavno izvestili, u ovom delu Mirijeva otpadne vode se od aprila izlivaju sa privatne parcele na jednu od najprometnijih mirijevskih saobraćajnica. S obzirom na to da od nadležnih mesecima nije bilo odgovora, ni pomoći, žitelji ovog dela Mirijeva u nedelju su se odlučili da izađu na ulicu i blokiraju saobraćaj. Isto su uradili i u ponedeljak. Uz pomoć predsednika Opštine Vladana Jeremića, građani su uspeli da zakažu sastanak sa predstavnicima Grada.

Žitelji Jovanke Radaković strahovali su od zaraze, a najviše oni koji svoje mališane u ovu ulicu dovode u vrtić. Kako su nam ispričali na protestu u ponedeljak, mališani su u prethodnom periodu dobijali i stomačne tegobe, a sumnjali su da je uzrok bio i nehigijena u ulici kojom svakodnevno prolaze.

SLALI VIŠE OD 2.000 DOPISA

MEŠTANI ovog dela Mirijeva od aprila, kada su otpadne vode počele da se izlivaju, slali su opštinskim i gradskim čelnicima više od 2.000 dopisa. Međutim, kako su nam ispričali, dobijali su odgovore da se mejlovi prosleđuju, nadležni su prebacivali odgovornost jedni na druge, a rešenja nije bilo ni na pomolu, zbog čega su odlučili da izađu na ulicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave