TRAŽE POPRAVKU ODVODA ŠTO PRE: Žitelji voždovačkog naselja Jajinci sa predstavnicima opštine i grada

D. J.

05. 08. 2022. u 08:55

IZLIVANjE fekalija, neprijatni mirisi koji guše, kao i strah od zaraze zbog neuslovne kanalizacije, već dugo muče meštane Jajinaca.

ТРАЖЕ ПОПРАВКУ ОДВОДА ШТО ПРЕ: Житељи вождовачког насеља Јајинци са представницима општине и града

Orahovača ulica, Foto Google

Molba da se nađe rešenje i da ono bude prioritet glavni je apel koji su građani ovog naselja uputili predstavnicima Opštine Voždovac i Grada na burnom zboru održanom nedavno u Jajincima. Nova gradska vlast pokazuje interesovanje za uređenje kanalizacione mreže, ali žitelji Jajinaca nisu zadovoljni. Sledeći sastanak održaće se za dva meseca.

Meštani ovog podavalskog naselja su na višečasovnom sastanku sa predsednicom opštine Voždovac Ivanom Tomić Ilić, pomoćnikom gradonačelnika Aleksandrom Savićem i direktorom JKP "Vodovod i kanalizacija" Strahinjom Danilovićem zahtevali rešenje za izlivanje fekalnih voda, zbog čega su svojevremeno pisali i peticiju.

Prema rečima revoltiranih meštana, kanalizacija se odavno zatvara na dva, tri meseca, a sada je to na 15 dana. Time je ugroženo oko 200, 300 porodica koje moraju same da se snalaze sa fekalijama koje plutaju po ulicama.

- Živimo u 21. veku, a zar treba da se desi zaraza koje su se dešavale u 17. veku, da se proširi žutica ili još neko oboljenje, osim korone. Kako ćemo onda da se ponašamo - oštro su meštani pitali predstavnike vlasti.

Predsednica opštine Tomić Ilić i aktuelni pomoćnik gradonačelnika, bivši predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić, smatraju da su upravo ovakva okupljanja dobra za rešavanje različitih problema meštana, ali je važno da postoji razumevanje sa obe strane.

- Nova gradska vlast ima predlog da neuslovne kanalizacije prihvatamo kakve jesu, da na osnovu rekonstrukcije mreže izdamo dozvolu grada i da tu mrežu obnovimo. Takođe, tražio sam u BVK pre nekoliko godina da, od Banjice, ceo podavalski deo do Ripnja bude priključen na kanalizaciju tamo gde je mreža izgrađena - kaže Aleksandar Savić.

Ivana Tomić Ilić zamolila je građane da joj ne donose fekalije u flaši, jer "stvarno razume u kojoj se situaciji nalaze".

Veliki broj stanovnika Jajinaca bio je na sastanku, Foto privatna arhiva

Na kraju sastanka, okupljeni nisu bili zadovoljni, ali novi sastanak se očekuje za dva meseca.

- Treba ponovo da se sastanemo, možda da nađemo i izvođača radova, to zavisi od novca, ali uvek treba da razgovaramo - rekla je Tomić Ilić.

POTREBNA BOLjA KOMUNIKACIJA

MEŠTANI smatraju da je potrebna bolja komunikacija sa predstavnicima opštinske vlasti. Kako kažu, potrebno ime je ime i prezime ili broj telefona osobe kod koje se mogu informisati, ili napraviti spisak kad i šta će biti urađeno i kada mogu da očekuju rešenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!