DECA NA TOČKOVIMA "OSVOJILA" TERAZIJE: Celodnevni program podeljen u četiri zone

Š. Marović

09. 10. 2022. u 07:37

TRADICIONALNA porodična manifestacija "Rolerijada plus", posle dve godine pauze, juče je po 23. put održana na centralnim gradskim ulicama, a lepo vreme i temperatura od 25 stepeni izmamili su veliki broj mališana, koji su uživali u bogatom programu.

ДЕЦА НА ТОЧКОВИМА ОСВОЈИЛА ТЕРАЗИЈЕ: Целодневни програм подељен у четири зоне

Foto Z. Jovanović

Održano je nekoliko trka, a mnogobrojna deca iz beogradskih vrtića i osnovnih škola oprobala su se u vožnji rolera, bicikala, trotineta i rolšua.

Reporteri "Novosti" juče su na potezu od Andrićevog venca do Terazija zatekli više od 3.000 mališana i njihovih roditelja, koji su im davali podršku i ohrabrenje. Rezultat je svakako bio u drugom planu, a poruka koju šalje ovaj događaj jeste da je zdrav život iznad svega. Program je svečano otvoren na bini koja se tradicionalno nalazila kod Terazijske česme, a potom je održan dvadesetominutni defile mažoretkinja iz Bele Crkve.

- Ovo je zaista sjajan događaj za prestonicu, kada se deca druže i zabavljaju - kaže za naš list Milica I. - Ovde sam sa detetom, došao je i on da se oproba u vožnji. Raduje što slične manifestacije privuku ovoliki broj ljudi, roditelja, dece... Zaista predstavlja pravo osveženje, posebno što je dan ovako lep.

Foto Z. Jovanović

Tekst potpisa

Celodnevni program bio je podeljen u četiri zone, sa različitim trkama, rekreacijama, ali i edukativnim i bogatim zabavnim sadržajima. Prvo su održane glavne masovne trke sa rolerima, a zatim i trotinetima. Kasnije su mališani uživali u malim trkama na dečjim biciklima i biciklima sa dva pomoćna točka. Takođe, održale su se i igre u rekreativnim zonama sa vaspitačicama iz nekoliko prestoničkih opština.

Za mališane su bile postavljene i tri bine, pod sloganom "Deca za decu", gde su se videli dečji horovi, plesni spektakli i pozorišne predstave.

 

DODATI BICIKLIĆI

POSLEDNjI put kada je manifestacija održana, odnosno 2019. godine, potpuno se promenio koncept "Rolerijade", koja je dobila novo ime - "Rolerijada plus", jer se osim na rolerima, deca voze i na trotinetima i svim vrstama biciklića za decu. A pošto je ta ideja bila zaista plodonosna, odlučeno je da se i ove godine nastavi u istom pravcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)