UMESTO DA POZOVU "PARKING SERVIS", MUČE SUGRAĐANE: Žitelji na opštini Stari grad nikako da dočekaju ekipe "Gradskog zelenila"

A. V. V.

08. 10. 2022. u 09:44

DA nepotkresane krošnje drveća uz fasadu zgrade umeju i te kako da zadaju muke najbolje znaju stanovnici najužeg centra grada.

УМЕСТО ДА ПОЗОВУ ПАРКИНГ СЕРВИС,  МУЧЕ СУГРАЂАНЕ: Житељи  на општини Стари град никако да дочекају екипе Градског зеленила

Foto D. Milovanović

Naime, stanari ulica Braće Jugovića i Dositejeve na Starom gradu i pored prijava gradskim ocima da prozore ne mogu da otvore od naraslih grana nikako da dočekaju njihovu seču! Iz "Zelenila" kažu da intervenciju ne mogu da obave od parkiranih automobila i bez saradnje stanara. Međutim, vozila, kako tvrde žitelji ovih ulica, ne pripadaju njima već je reč o crvenoj zoni gde se automobili smenjuju na svakih sat vremena.

Iz JKP "Zelenilo Beograd" su za naš list rekli da se sporna stabla nalaze u programu redovnog održavanja ovog preduzeća.

- Orezivanje grana na predmetnoj lokaciji je izvodljivo uz prethodno uklanjanje parkiranih automobila u zoni radova, kao i povremenog zaustavljanja saobraćaja - navode u ovom gradskom preduzeću.

- Više puta smo izlazili na teren, ali radovi nisu završeni upravo zbog navedenih okolnosti. Orezivanje će biti planirano kroz redovan program održavanja u periodu mirovanja vegetacije (jesenji period), kada ćemo zamoliti stanare da nam pomognu i uklone parkirana vozila!

Foto D. Milovanović

Međutim, stanari ističu da nije reč o njihovim vozilima i ponovo naglašavaju da je ovo zonirani deo grada. Tako da oni ne mogu da zabrane parkiranje prolaznicima koji se ovde zadržavaju na sat vremena.

- Ekipe "Zelenila" su godinama ranije same dolazili bez našeg poziva i orezivali grane - kažu za "Novosti" žitelji Braće Jugovića i Dositejeve.

- Postavljali su traku i završavali posao. Ne znamo zašto je problem da se to i sada uradi. Ne možemo mi kao stanari da preparkiravamo tuđe automobile u zoni. Grane su stare, plašimo se da ne padnu nekome na glavu ili na automobil. A prozore jedva otvaramo od krošnji, u stanove nam ulaze gusenice, smrdibube i drugi insekti...

Kako su nedavno za naš list rekli u "Zelenilu", njihove ekipe ukoliko tokom planirane intervencije na orezivanju drveća u prestonici ne mogu da urade posao, angažuju kolege iz JKP "Parking servis" koje uklone vozila dok traje seča, ako stanari to ne učine iako su ih obavestili. Nije jasno zašto u ovom slučaju to ne mogu da odrade.

Deo krošnje u dorćolskoj ulici, Foto D. Milovanović

Ostavljanje vozila do 60 minuta

U PRVOJ (crvenoj) zoni dozvoljeno vreme parkiranja je 60 minuta uz mogućnost produženog parkiranja od 30 minuta. Ova zona rezervisana je za uži centar grada i obuhvata, između ostalog, i sledeće ulice: Braće Jugovića, Andrićev venac, Dečanska, Dragoslava Jovanovića, Kolarčeva, delove Dobračine, Bulevara despota Stefana, Dositejeve, Francuske, Kneza Mihaila, Kneza Miloša, Kosovske...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo