ŠAPIĆ U SELU TRSTENICA KOJE JE PRIKLJUČENO NA VODOVOD: Na nama je da obezbedimo građanima elementarne uslove za život (FOTO)

Novosti online

05. 10. 2022. u 13:00

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas puštanju u rad novoizgrađene vodovodne mreže u naselju Trstenica u Obrenovcu kojom je obuhvaćeno oko 300 domaćinstava.

ШАПИЋ У СЕЛУ ТРСТЕНИЦА КОЈЕ ЈЕ ПРИКЉУЧЕНО НА ВОДОВОД:  На нама је да обезбедимо грађанима елементарне услове за живот (ФОТО)

Foto: Novosti onlajn

Šapić je ovom prilikom istakao da će učiniti sve da se građani beogradskih opština podjednako tretiraju te dodao da je žalosno da u 2022. godini i dalje postoje mesta u kojima građani još uvek nemaju vodu.

– Trudimo se da smanjujemo broj naselja u kojima meštani imaju problem sa snabdevanjem i kako su me obavestili praktično će u ovom momentu bez vode ostati samo tri obrenovačka sela od ukupno 26, a nadam se da će vodovod i do njih uskoro doći – naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Grad u ovih par meseci ušao u proces preuzimanja i priključivanja na vodovod velikog broja domaćinstava duž leve obale Dunava.

– Potrudićemo se, posebno u prigradskim opštinama, da obezbedimo da domaćinstva budu priključena na vodovod. U Barajevu nam je ostalo još selo Manić gde se radi projekat za vodu, a u toku je dovođenje vode u naseljima Zaklopača i Vinča u Grockoj – precizirao je gradonačelnik.

Foto: Novosti onlajn

On je istakao da je problem snabdevanja vodom posebno izražen u opštini Mladenovac i najavio da bi za mesec dana trebalo da bude potpisan ugovor za deonicu regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac čime će se ova opština povezati na beogradski vodovod.

–  Na nama je da obezbedimo građanima elementarne uslove za život, a to su voda, i struja, što bi trebalo da imaju svi građani Beograda. Pokušaćemo da pomognemo priključivanje na vodovod bar privatnih kuća koje su u procesu ozakonjenja i da nađemo pravni osnov za donošenje takve odluke – rekao je prvi čovek prestonice.

On je posebno naglasio da ovim meštanima koji su danas došli znači kada im dođe neko iz Grada Beograda i kaže im da će se potruditi da im pomogne.

– Pokušaćemo da im pomognemo i povedemo računa o rešavanju njihovih problema ne samo kada je u pitanju priključak za vodu, već i drugih stvari koje su im neophodne. Mislim da smo u ova tri meseca, koliko funkcioniše nova Gradska uprava, pokazali da nam je stalo do svih građana i da nije važno na teritoriji koje opštine žive. Odredili smo i značajna sredstva i biće veći budžet namenjen opštinama sledeće godine. Učestvovaćemo i dodatno u nekim projektima zato što stvarno mislim da moramo da tretiramo sve naše građane jednako, a posebno žitelje obodnih opština – istakao je gradonačelnik. 

Foto: Novosti onlajn

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević podsetio je da je nakon Morovića i Velikog polja i mesna zajednica Trstenica dobila vodovod i da u narednom periodu sva druga sela na teritoriji opštine treba da dobiju vodovodnu mrežu.

– Očekuje nas širenje mreže u mesnim zajednicama Orašac, Vukićevica, LJubinić i Dren gde se već radi na projektovanju. Zahvalni smo gradonačelniku koji će nam finansijski pomoći da izvedemo projekte do kraja i ispunimo želju i potrebu meštana. Nastavićemo i sa projektima kanalizacije, vrtića, dečjih igrališta i drugim kako bi Obrenovčani imali dobar standard življenja i ostali u mestima u kojima žive – kazao je Stanojević.

Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, v. d. direktora JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin, kao i meštani sela Trstenica u Obrenovcu.

BONUS VIDEO:

BEOGRAD KAO VAŽNA STANICA: Nekad je “Orijent ekspres” jurio Evropom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

STRAVIČNO Piton dugačak 3 metra zgrabio dečaka (5), ugrizao ga i odvukao u bazen: Vrebao je u žbunju, video sam veliku crnu senku (VIDEO)