SNAŽNO NEVREME JUČE PROTUTNJALO BEOGRADOM: Drveće padalo na automobile, leteli delovi krovova, grom oštetio aerodrom

Š. M.

28. 09. 2022. u 06:25

SNAŽNO nevreme koje je juče posle podne protutnjalo glavnim gradom napravilo je veliku materijalnu štetu. Grom je oko 14.30 udario u poletno-sletnu pistu aerodroma "Nikola Tesla", pri čemu je pretrpela oštećenja, pa su letovi kraći period bili obustavljeni.

СНАЖНО НЕВРЕМЕ ЈУЧЕ ПРОТУТЊАЛО БЕОГРАДОМ: Дрвеће падало на аутомобиле, летели делови кровова, гром оштетио аеродром

Blok 37, Foto privatna arhiva

Kiša je napravila ogromnu štetu i na robno-carinskom magacinu aerodroma, pošto je prodrla u službene prostorije.

U pojedinim krajevima Novog Beograda, Zemuna, Surčina i Voždovca velike količine kiše slile su se na ulice, a jak vetar oborio je veliki broj stabala.

Drvo se srušilo kod izlaska sa kružnog toka na Senjaku, a vozač automobila ga je izbegao "za dlaku". Takođe, stablo koje je palo kod Topčiderske zvezde potpuno je na sat vremena obustavilo prolaz automobilima. Na Miljakovcu 2, u Ulici Slavoljuba Vuksanovića stablo je oštetilo parkirani automobil, a grom je udario u drvo u Ulici Mome Kapora na Vračaru. Usled snažnog nevremena drvo se juče obrušilo i na trolejbus na Banjici, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen.

Miljakovac, Foto privatna arhiva

Oboreno stablo je nanelo veliku štetu i automobilu pančevačkih registarskih oznaka u Bloku 37. Policija je odmah došla na mesto incidenta, a kasnije i radnici "Zelenila" koji su uklonili stablo. Snažan nalet vetra nije zaobišao ni dvorište Osnovne škole "Filip Kljajić Fića" na Čukarici, kao ni nekoliko automobila u Ulici antifašističke borbe.

Reke vode više od dva sata slivale su se ulicama, posebno u Zemunu i Surčinu, čime je vožnja bila otežana. Zbog lošeg vremena bilo je nekoliko udesa u gradu, na svu sreću bez teže povređenih. Gradski saobraćaj bio je veoma usporen i na Autokomandi.

PADALO SA KROVOVA

NEVREME juče nije zaobišlo ni krovove zemunskih zgrada, pa je sa jednog u Zahumskoj ulici pao lim i oštetio automobile koji su tu bili parkirani. Takođe, jedno drvo oboreno je i u Knez Mihailovoj ulici, kao i u dvorištu Osnovne škole "Josif Pančić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere