ZA OPREMU, AKO BUDE NOVCA: Odbornici u sredu odlučuju i o dodeli vaučera prosvetarima i mališanima

S. V.

26. 09. 2022. u 12:30

SVA beogradska deca koja još nisu napunila 18 godina, kao i zaposleni u prestoničkim osnovnim i srednjim školama dobiće od Grada vaučere za kupovinu sportske opreme.

ЗА ОПРЕМУ, АКО БУДЕ НОВЦА: Одборници у среду одлучују и о додели ваучера просветарима и малишанима

Uoči Nove godine ispred GO Novi Beograd, Foto privatna arhiva

O ovoj ideji nedavno je govorio gradonačelnik Aleksandar Šapić, a konačnu odluku doneće odbornici na predstojećoj sednici Skupštine grada. Ne zna se još kolika će biti vrednost ovog kupona, a poklona će biti samo ako bude dovoljno novca u prestoničkoj kasi.

Kako se navodi u odluci, iznos vaučera utvrđivaće gradonačelnik svake godine, u zavisnosti od obezbeđenih sredstava, za šta je zadužen Sekretarijat za socijalnu zaštitu, dok će se organizacijom baviti Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

- Grad Beograd je, u želji da pored već postojećih mera populacione politike, odlučio da i na ovaj način obezbedi sredstva kojim bi obradovao najmlađe sugrađane, te u postojećoj ekonomskoj situaciji dodatno pomogao porodici sa decom, a zaposlenima izrazio zahvalnost za požrtvovanost i brigu o najmlađima - piše u dokumentu.

Vaučeri će verovatno stići kao poklon za novogodišnje praznike, a mogu ih dobiti deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom a jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji prestonice, svi koji pohađaju vrtiće, osnovne i srednje škole u Beogradu, te mališani sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koja idu na nastavu u neku od prestoničkih prosvetnih ustanova. Osim vaspitačica, nastavnika i profesora, kupone za sportsku opremu dobiće i ostali koji rade u školama - spremačice, domari, čuvari...

PRAKSA SA NOVOG BEOGRADA

GRADONAČELNIK Šapić je odlučio da praksu sa opštine Novi Beograd, gde su se uz novogodišnje paketiće deci delili i vaučeri, "preslika" i na celu prestonicu. Kada su počele prijave krajem prošle godine, ispred Opštine je bio red ljudi, a tadašnja vrednost vaučera bila je 6.000 dinara i takođe se odnosila na kupovinu sportske opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)