OD 1. OKTOBRA POČINJU PROBE SISTEMA: Provera rada toplovodne mreže pre zvaničnog starta grejne sezone

A. Z. K.

01. 10. 2022. u 13:14

FUNKCIONALNE probe pred predstojeću grejnu sezonu počeće 1. oktobra i trajaće do 15, od kada će radijatori i zvanično biti topli.

ОД 1. ОКТОБРА ПОЧИЊУ ПРОБЕ СИСТЕМА: Провера рада топловодне мреже пре званичног старта грејне сезоне

Foto: N. Fifić

Osim testiranja mreže, "Elektrane" će od prvog dana narednog meseca biti u pripravnosti i da zagreju domove širom prestonice ako najavljena srednja dnevna temperatura bude bila 12 stepeni ili niža - rekla je Ivana Kalanja, izvršna direktorka za proizvodnju toplotne energije JKP "Beogradske elektrane", pozivajući se na obavezu "Gradskih elektrana" predviđenu gradskom odlukom.

Tokom prve polovine meseca proveravaće se rad energetskih objekata, toplana i kotlarnica, kao i funkcionalnost toplovodne mreže.

Prema rečima Ivane Kalanje, pri kraju su i remontni radovi, a ovo preduzeće trenutno radi i na obezbeđivanju mazuta, koji je alternativni energent.

- Naše preduzeće je tokom prethodnog perioda sprovelo brojne investicione i remontne radove u većini toplotnih izvora, toplana i kotlarnica, ugrađena je nova oprema i obnovljeni su kilometri toplovodne mreže - rekla je Ivana Kalanja. - "Beogradske elektrane" pre svega rade na gas i imamo čvrsta uverenja preduzeća koje je zaduženo za ovaj energent i države da ga je dovoljno obezbeđeno. U rezervi imamo i mazut, ako bude bila neophodna brza reakacija. Građani nemaju razloga za brigu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije