SRAMNA SCENA U BEOGRADU: Uništen mural Bati Živojinoviću, njegov sin za "Novosti" prokomentarisao gnusni čin (FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

19. 09. 2022. u 16:48

MURAL na kome je oslikan lik legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, na zidu pored ulaza u Beogradsko dramsko pozorište na Vračaru, osvanuo je oskrnavljen!

СРАМНА СЦЕНА У БЕОГРАДУ: Уништен мурал Бати Живојиновићу, његов син за Новости прокоментарисао гнусни чин (ФОТО)

Foto: Đ. Bajić

Nepoznati vandali su, verovatno, proteklog vikenda, crnom farbom napisali "đubre" i četiri slova "s", dok su Valteru precrtali oči i dodali brkove, nalik onima koje je imao Adolf Hitler.

Miljko Živojinović, sin proslavljenog umetnika, rekao je za "Novosti" da mu je žao tih ljudi ili čoveka koji je to uradio.

Foto: Đ. Bajić

- Bilo bi lepo da je taj koji je oskrnavio Batin mural obrazložio zašto ima takvo mišljenje o mom ocu - kazao nam je Miljko. - Ali, to je sada posao za nadležne organe. To se bar lako može utvrditi forenzičkim metodama, pod uslovom da za to postoji javni interes.

Velikan jugoslovenskog i srpskog filma koji nas je napustio 2016. godine dobio je, godinu dana posle smrti, svoj mural pored teatra u kome je igrao na početku karijere pre nego što se potpuno posvetio filmu. Batu je naslikao umetnik Milan Milosavljević, poznatiji kao Deroks, a nedaleko od zida koji krasi Batin lik, nalazi se i ulica sa njegovim imenom. Bata je, inače, ceo svoj život proveo u ovom delu Vračara, u Požarevačkoj ulici, gde je imao stan.

Posle teške bolesti preminuo je 22. maja 2016. godine u 82. godini. Glumio je u oko 350 filmova, među kojima je bilo i 17 vesterna. Najveću popularnost stekao je ulogama u partizanskim filmovima "Bitka na Neretvi" i "Sutjeska", a svetsku slavu i obožavanje u Kini dobio je zahvaljujući glavnoj roli u filmu "Valter brani Sarajevo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)