INSPEKCIJE I MILICIJA NA „UDARU“ GRADONAČELNIKA: Šapić zapretio – Rasturiću leglo samovolje

S. V.

17. 09. 2022. u 07:15

KAKO će izgledati rad komunalne milicije, da li će ih zaista biti više na ulicama a manje u službenim automobilima, hoće li građani milicionare, koji će promeniti ime u Beli, zaustavljati na ulici kako bi dobili rešenje za neki problem oko kuće ili zgrade, uskoro će se videti na terenu.

ИНСПЕКЦИЈЕ И МИЛИЦИЈА НА „УДАРУ“ ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Шапић запретио – Растурићу легло самовоље

Foto: P. Milošević

Nezadovoljan radom Sekretarijata za inspekcijske poslove i Komunalne milicije, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić odlučio je da je neophodno osnivanje novog sekretarijata. Ta grana gradske uprave baviće se inspekcijskim radom, nadzorom i komunikacijom sa sugrađanima.

Osim što će, na njegovu inicijativu, komunalni milicionari biti prekršteni u Beli, imaće dodatna zaduženja kako bi bili vidljiviji i na usluzi ljudima.

- Komunalna milicija bila je sistem za sebe, država u državi, imali su svoje prijave te se nije znalo ko ih zove, prijavljuje - rekao je Šapić. - Komunalna milicija je prerasla u sve ono što ne treba da bude, komunalni milicionar treba da bude prijatelj, zaštitnik, nadzornik, komšija, neko ko će biti na usluzi Beograđanima. On to danas nije i nije već dugo. Taj sistem ćemo da rasturimo.

Prema njegovim rečima, Grad dobija mnogo žalbi ljudi, pogotovo na buku, te da postoje "kafane koje mogu da rade i koje ne mogu da rade". Prvi čovek prestonice kaže da Beograd ima oko 400 milicionara, a u planu je da ih za godinu dana bude 1.000 ili 1.500.

ODGOVOR GRAĐANIMA ZA 72 SATA

IDEJA je da kada se sugrađani na ulici obrate Belom i ostave mu svoje podatke sa konkretnim problemom, dobiju odgovor za nekoliko sati, ili dan, dva. Šapić kaže da želi da uvede pravilo da ljudi moraju da dobiju odgovor najkasnije 72 sata otkako su pitali Belog za pomoć.

- Moj predlog biće da se on zove "Beogradski lični pratilac, asistent, nadzornik ili komšija". A onda da izvedemo akronim "Beli" i da umesto dosadašnjeg komunalnog milicajca dobijemo "Belog", čoveka koji će biti na usluzi svim Beograđanima, koji će biti tu kada deca odlaze u školu, da pomogne svima na ulici kojima je pomoć potrebna.

Šapić najavljuje da će u svakom naselju biti punktovi, odnosno mali montažni objekti u kojima će građani moći da potraže pomoć i za najobičnije stvari koje se tiču Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili